The Best bookmaker bet365 Bonus

DIN ISTORIA BĂII MARI


 De rămas...
Iubiți concitadini, ne apropiem de  încheierea  acestei discuții ”plimbate” prin municipiul nostru drag numit Baia Mare sau în latină „Rivulus Dominarum”, în germană „Frauenbach”iar  în maghiară „Asszonypataka”. Se putea și fără această  carte, ca o falie în timp, dar am vrut a zice că  nu este lucru mai frumos ca dragostea și nici fericire mai mare, cum zice și Biblia și acest îndemn la fericirea noastră, l-a scris un om căruia  îi lipsește 80% din vedere, are 4 infarcte și-i este interzisă munca de orice fel.
    Totuși acest material ar putea  servi unora, care obținând o funcție, se domnesc pe banii noștri și odată ajunși  se reia fabula lui Grigore Alecsandrescu cu ”Boul și vițelul”, ba am putea zice că își face la nume prenumele de... hoț.


    Într-o vreme judecătoriile  și tribunalele  judecau în prezența asesorilor, care vorba șefului de secție, puteau fi eliberați din funcție prin intrarea în pușcărie, ori dacă moare...
     Am avut  65 de Ședințe la Tribunalul Județean Maramureş și m-am retras deoarece Tribunalul nu m-a putut plăti... Datorită faptului că orice sarcină primită pentru mine era datorie de onoare  și acest crez l-am purtat în suflet oriunde am fost trimis și fiind îndeplinit cu maximă  responsabilitate.
    Am ajuns ca în 1972 să fiu comandantul mașinii blindate, care trebuia să poarte și ducă în caz de atac nuclear sau chimic în terenul neinfestat, pe Primul Secretarul Județului. Cu alte cuvinte răspundeam de viața celui mai important om din Județ.
    Un alt motiv al bucuriilor băimărene ar putea fi și faptul că aici soarele strălucește 301 zile pe an, ceea ce ne ridica moralul. Uneori ne mai întâlnim cu cei 1600 de meseriași care au fost calificați de mine  între care am și 17 premianți pe minister și două premii „TEHNIUM” luate  de elevii de la Grupul Școlar Miner Baia Mare, unde elev eminent a fost şi fostul parlamentar (3 sau 4 mandate) ing. Nicolae Bud din Dăneştii Chioarului.
    Ca realizări desigur că am multe și nu le voi scrie  aici, chiar dacă am diploma ”Gheorghe Lazăr” printre primii în județeţul nostru.  Deci, aceste lucruri și multe altele le-am realizat  pentru mândrii mei băimăreni și municipiul Baia Mare  și acei care vreau să facă ceva pentru el. Pentru noi întâi SĂ FACĂ  ȘI  DACĂ  A  FĂCUT  SĂ  CEARĂ FUNCȚII ȘI  CU DEMNITATE, NU SĂ AȘTEPTE  POMENE...
    Am trecut prin frumosul  municipiu cu ajutorul domnului profesor Gelu Dragoș, care ne-a oferit colecția de fotografii ale dânsului și a lecturat cu mult drag cele scrise. Soția Magda m-a ajutat cu anumite corecturi, mulțumesc pentru bunăvoință. Pe toți băimărenii îi iubesc pentru sufletul lor admirabil!
    Să facem ce putem pentru oraș și să fim veseli și binedispuși pentru noi și pentru alții în aceste vremuri ciudate!


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro