The Best bookmaker bet365 Bonus

ECLIPSA PARȚIALĂ DE SOARE DIN 21 IUNIE 2020 VA FI OBSERVATĂ DIN CURTEA PLANETARIULUI BĂIMĂREAN


Complexul Astronomic Baia Mare vă invită la observații astronomice Duminică 21 iunie 2020, dimineața, între orele 8.00 - 9.00, cu ocazia eclipsei inelare de Soare, vizibilă în România ca eclipsă parțială.

Întrucât următoarea eclipsă solară inelară se va produce doar peste un an, pe 10 iunie 2021, eclipsa solară parțială din 21 iunie 2020 este ocazia perfectă pentru astronomii amatori și pentru specialiști de a se bucura de spectacolul cosmic al întâlnirii celor doi aștri marcanți de pe cer, Soarele și Luna, într-o eclipsă vizibilă din Sudul și Estul Europei, mare parte din Asia, nordul Australiei, Pacificul și Oceanul Indian.

Eclipsele inelare se produc atunci când Luna se află mai departe de Terra, apărând astfel un pic mai mică pe cer, iar discul lunar nu acoperă în întregime Soarele (ca în cazul eclipselor totale de Soare), fiind vizibil un inel solar luminos.În România, această eclipsă inelară de Soare va fi observată ca eclipsă parțială de Soare, cu evidențierea, în fapt a unui fragment din discul lunar suprapus Soarelui. Chiar și așa, având în vedere raritatea relativă a fenomenului, din perpectivă astronomică, eclipsa din dimineața zilei de 21 iunie este binevenită - da, este Duminică - iar Complexul Astronomic Baia Mare invită publicul să se alăture acestui spectacol cosmic în curtea Observatorului Astronomic din str. George Coșbuc, nr. 16, pentru a observa împreună, cu instrumentele științifice de rigoare, eclipsa, între orele 08.00 - 09.00.

https://planetariubm.ro/2020/06/15/eclipsa-partiala-de-soare-din-21-iunie-2020-va-fi-observata-din-curtea-planetariului-baimarean/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro