The Best bookmaker bet365 Bonus

Ziua Universală a Iei și Noaptea Sânzienelor la Muzeul Satului din Baia Mare


Sărbătorim împreună, și anul acesta, Ziua Universală a Iei și Noaptea Sânzienelor, la Muzeul Satului din Baia Mare, în cadrul evenimentului ”MândrIE maramureșeană”, în perioada 22-24 iunie începând cu ora 18:00.

Cuvintele cheie sunt : CULTURĂ, TRADIȚIE, SPIRITUALITATE,  iar ediția a V-a va împleti  frumusețea autenticului din Maramureș  cu modernismul zilelor noastre.

    Din trecut vin doinele și cântece străvechi din Maramureș, rețetele culinare din bucătăria bunicii cea plină de arome și gusturi de neuitat. Tot din negura vremii vor veni și poveștile despre ce are de spus cămeșa tradițională despre cel ce o poartă, povești istorisite de către dna conf.univ.dr.Delia Suiogan alături de invitații dânsei ce vor dezbate în cadrul unei mese rotunde despre “Cămașa- structură de comunicare”.


Lutul în care s-au transformat străbunii va prinde viață în mâinile pricepute ale meșteșugarului  Vasile Chira - care de mulți ani stie tainele despre “magia lutului”.
Din zilele noastre sunt chef Nicolae Tand - care va reinterpreta bucatele strămoșilor; trupa Focul Viu, interpreții Ileana Bumbar, Alexandra Filip, Andreea Ghițiu și Călin Ionce, Coconii din Desești, Gabriela Ardusădan, Marinel Petreuș și grupul din Ieud ”Am fost ș-om fi”; Coconii din Breb și Paula Seling care vor cânta  piesele de suflet ale bunicilor lor.
Vine și fotograful român Razvan A. Voiculescu, păstrător de esență și ROST strămoșesc și vine cu povești adevărate și două filme documentare extraordinare despre tezaurul viu al  zonei.

Artiști, producători locali de minuni făcute de mână, meșteri iscusiți cu ateliere de creație vor fi prezenți de-a lungul celor trei zile datorită asociației culturale NOD care s-a ocupat cu mare măiestrie de acest târg .

Voluntarii de la ASCOR  au pregătit  sâmbătă și duminică activități creative  pentru cei mici și vă asigurăm ca sunt liderii distracției pentru ceea ce înseamnă activitățile de gen.

În săptămâna 18-24 iunie va avea loc și ediția a III-a a concusului „Poartă o Ie cu MândrIE” unde cei înscriși pot câștiga premiile noastre speciale.
Avem și o tombola cu premii pentru participanții la eveniment,  iar extragerile se fac zilnic.

Programul detaliat, pe ore și zile îl găsiți și pe pagina de facebook a evenimentului.

Vă așteptăm cu mult drag alături de noi, zi de zi, la Muzeul Satului din Baia Mare, începând cu 22 iunie orele 18,00 !
Mulțumim de asemenea tuturor companiilor private care prin sprijinul acordat au făcut ca această poveste să devină din ce în ce mai frumoasă de la an la an, iar comunitatea maramureșeană să se bucure de un asemenea eveniment!
    Mulțumiri aducem și partenerului și în același timp și gazda noastră, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș!
Și nu în cele din urmă aducem mulțumiri întregii comunități mass-media fără de care munca noastră nu ar fi cunoscută suficient !

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata