The Best bookmaker bet365 Bonus

Expoziție de fotografie la Milano: "Maramureș. Unde timpul s-a oprit"

maramures-timpul-oprit
Mario Negri și Donatela Penati care trăiesc la Milano, impresionati de cultura și istoria României, de locurile pe care le-au cunoscut în călătoriile avute pe mealeagurile țării noastre, de frumusețea peisajelor și mai ales de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți în Maramureș, au dat viata unei expozitii de fotografie, care să aducă în prim plan, cu precădere momente cotidiene din viața comunității din această regiune.
Expozitia cuprinde 24 de panouri fotografice, realizate în alb negru, fotografii centrate pe: bucurie, durere, credința și activitate, așa cum le-au văzut traite pe chipurile oamenilor, în satele din zona Maramureș unde au călătorit.

Dorința celor doi autori a fost să aducă spre cunoașterea publicului italian, un crâmpei din ce înseamnă viața oamenilor din această zonă tradițională, unde “timpul s-a oprit”, exprimându-și surpriza și totodata bucuria descoperirii unor locuri pe care le-au îndrăgit din primul moment.

O expoziție care pune în prim plan secvențe de viață ale unei comunități încă tradițională, pe care cei doi autori o aduc publicului italian si deopotriva celui român, în ideea de a recreea o atmosferă care aparține unui loc și unei memorii colective.

Vor interveni cu ocazia inagurării expoziției: dl. George Gabriel BOLOGAN, consul general al Romaniei la Milano, Mario NEGRI, Donatela PENATI, Violeta POPESCU.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 6 aprilie 2014. Orar de vizită: marți-vineri 10-18.30, sâmbătă si duminică orele 14-20. Intrarea liberă.

Informatii:
 

    Provincia di Milano/La Casa delle culture del mondo,
    tel. 02 334968.54/30
    www.provincia.milano.it/cultura - Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
    www.culturaromena.it
    Birou presa: Provincia di Milano/Cultura, tel. 02 7740.6310/6359 CulturaRomena.it

http://www.gazetaromaneasca.com/societate/cultur/7615-expoziie-de-fotografie-la-milano-qmaramure-unde-timpul-s-a-opritq.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro