The Best bookmaker bet365 Bonus

Au început pregătirile pentru „Crăciun în Maramureş”


„Crăciun în Maramureş” – eveniment ajuns la a cincea ediţie, va avea loc în acest an în 21 decembrie, începând cu ora 10.00 la Muzeul Satului din Baia Mare. Organizatori sunt, ca în fiecare an, Consiliul Judeţean Maramureş, Biroul Maramureş Infoturism, Muzeul de Etnografie, Ansamblul Naţional „Transilvania” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş.

Muzeul Satului din Baia Mare va prinde viaţă pentru o zi,

pentru că vor fi zeci de alaiuri de colindători din întreg Maramureşul, care vor colinda la casele reprezentând zonele folclorice din judeţ, unde gazdele îi vor răsplăti cu nuci, mere şi dulciuri.

Se va face şi pomana porcului în stilul specific zonelor folclorice din judeţ, cinci primării - Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Băiţa de Sub Codru şi Bistra - implicându-se în acest demers.

Colindele, decorul, costumele şi bucatele tradiţionale vor recrea atmosfera specifică satului maramureşean din perioada de dinaintea Sărbătorii Naşterii Domnului.

Cu fiecare an, numărul participanţilor, al invitaţilor şi al vizitatorilor la „Crăciun în Maramureş” a fost tot mai mare. Sperăm ca şi la ediţia a cincea a sărbătorii să vină şi mai mulţi maramureşeni, oaspeţi şi turişti din întreaga ţară. Vor vedea cum se colindă în satul arhaic maramureşean dar şi cum se pregătesc „în direct” bucatele tradiţionale de Crăciun. Cu toţii se vor bucura de atmosfera de sărbătoare, de colinde şi urări, de „pomana porcului” şi vor degusta din colăcei, sarmale şi vin fiert.

http://www.cjmaramures.ro/detaliu.aspx?eID=3135&t=Comunicatedepresa&Node=21

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata