The Best bookmaker bet365 Bonus

Gheorghe Șimon, deputat „Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an”


Greva dascălilor și refuzul de a-și continua activitatea până când nu vor fi soluționate toate revendicările afectează grav actul educațional. Parlamentarii PSD privesc cu îngrijorare prelungirea artificială a unui conflict care ar putea fi rezolvat fără să afecteze miile de elevii care sunt în prag de examene.
„S-a răspuns la toate problemele ridicate de sindicaliști. Practic, greva a atins nivelul maximal care putea fi obținut pentru acest an. Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an. De acum încolo, greva nu mai aduce niciun beneficiu profesorilor, ci doar deservicii pentru toate părțile și în special pentru elevi. Dreptul la protest al profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul la educație al elevilor. Elevii și profesorii trebuie să revină în clase. Sunt și alte forme de protest la care pot recurge sindicatele, astfel încât să nu afecteze programul școlar al elevilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.


Guvernanții au prezentat sindicaliștilor o nouă ofertă care include bonusuri salariale, garanția că acestea vor fi acordate în continuare precum și asumarea unei Legi a salarizării care va face parte din din Programul de guvernare pentru învestirea noului Guvern – acest program având valoare de lege pentru Executiv.
„Se oferă un supliment pentru acest an pentru toți angajații din Educație în valoare de 2.500 de lei, în două tranșe, respective în luna iunie se acordă pe cardul de salariu 1.000 de lei care pot fi cheltuiți pentru orice destinație, în luna octombrie se acordă pe un card dedicat 1.500 de lei, din care 1.000 pot fi cheltuiți doar pentru susținerea activităților didactice, iar restul pentru orice destinație”, a mai adăugat Gheorghe Șimona, deputat PSD de Maramureș.
Salariile pentru personalul nedidactic vor crește la nivelul maxim din grila prevăzută în Legea salarizării. Tot pentru personalul nedidactic se va acord un supliment pentru acest an de 1.000 de lei, acordat tot în două tranșe, în iunie 500 de lei și  în octombrie 500 de lei.

„Noua lege a salarizării care trebuie revizuită, conform PNRR, va include creșteri pentru diverse categorii de angajați din Educație, începând de anul viitor. Garanția că Guvernul își va respecta angajamentul privind Legea salarizării va fi mențiunea din Programul de guvernare pentru învestirea noului Guvern – acest program având valoare de lege pentru Executiv”, a concluzionat deputatul PSD Maramureș, Gheorghe Șimon.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro