The Best bookmaker bet365 Bonus

Ambasadorii din Bangladesh, Indonezia, Malaysia și Pakistan au fost primiți de președintele Consiliului Județean Maramureș


Aflați într-o vizită de familiarizare cu mediul economic din județul Maramureș, ambasadorii din Republica Populară Bangladesh, Republica Indonezia, Republica Malaysia și ambasadorul Republicii Populare Islamice Pakistan au fost primiți vineri, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Maramureșul a fost considerat atractiv datorită oportunităților investiționale și a mediului economic tot mai activ, dar și datorită posibilităților de cooperare  în domeniul turismului. Întâlnirea a dus la cunoașterea reciprocă a relațiilor bilaterale la nivel de țară. Excelența Sa,  Daud Ali, ambasadorul Republicii Populare Bangladesh a menționat că a ales Maramureșul ca primă destinație de cunoașterea a României, fiind acreditat în luna august a acestui an, în calitate de ambasador plenipotențiar în România. Excelența Sa va redeschide în România misiunea diplomatică a Republicii Bangladesh închisă în 1995. Cu acest prilej, a menționat colaborarea intensă între cele două țări și dorința sa personală de a dinamiza cooperarea economică  la nivel de regiuni, respectiv cu  Maramureșul.Ambasadorul Malaysiei în România, E.S Abdullah Zawawi bin TAHIR a vorbit despre intensificarea, în ultimii doi ani, a schimburilor comerciale între țările noastre. În ceea ce privește Maramureșul, E.S se află la o două vizită în județ, fiind direct interesat de stabilirea unor contacte cu operatori economici, în special din domeniul turismului.

E.S. Zafar Iqbal, ambasadorul Republicii Populare Islamice Pakistan, aflat la prima vizită în județul nostru, a fost plăcut impresionat de potențialul turistic al județului, însă a întrevăzut și un potențial de cooperare în agricultură și la nivel  social-cultural, precum și în industria exploatării miniere.  

În ceea ce îl privește pe E.S Muhammad Amhar Azeth, însoțit în această vizită de atașatul comercial al ambasadei, a precizat că anul acesta țările noastre aniversează 70 de ani de relații diplomatice, dar și de schimburi economice intense. Interesul major al acestor schimburi economice se regăsește la nivelul schimbului de bunuri, industria petrochimică,  producția materialelor de cauciuc.  

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a insistat pe demararea unor pași concreți în cooperarea cu reprezentanții diplomatici prezenți la Palatul Administrativ. Astfel,  se va realiza un schimb de informație la nivel de resurse și interese economice urmând ca, în perioada următoare, să se stabilească domeniile concrete de cooperare economică și să se susțină stabilirea de contacte cu mediul de afaceri la nivel  bilateral. Un alt punct de interes a fost concretizat în jurul cooperării în domeniul educațional, luând în considerare faptul că toate ambasadele prezente susțin diferite programe de schimburi de studenți și burse la nivel bilateral. Președintele Consiliului Județean a subliniat necesitatea susținerii unor schimburi de experiență și informație la nivel de studenți, un prim pas putând fi făcut prin realizarea unor întâlniri online a diferitelor grupări de studenți.
Vizita corpului diplomatic continuă în județul nostru pe parcursul următoarelor zile, având oportunitatea de a cunoaște tradițiile și locurile unice din județul  nostru.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro