The Best bookmaker bet365 Bonus

S-au stabilit măsurile de funcționare și exploatare a echipamentului de plasmafereză utilizat în tratarea cazurilor de COVID-19


Joi, 14 mai 2020, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, spital în subordinea Consiliului Județean Maramureș a fost semnat contractul de funcționare și exploatare a echipamentului de plasmafereză utilizat în tratarea cazurilor COVID-19. Documentul a fost semnat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a obținut această donație pentru județul Maramureș, de managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Ludovica Rusu, de managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Nicolae Rușdea” Baia Mare, Gabriela Hoffer și de directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Baia Mare, Daniela Weber.
În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc marți, 12 mai, în sistem videoconferință, au fost stabilite măsurile privind funcționarea și exploatarea echipamentului de plasmafereză AURORA Plasmapheresis Systems, prin încheierea unui acord de cooperare între județul Maramureș, prin Consiliul Județean Maramureș, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” și Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Echipamentul de colectare de plasmă umană AURORA Plasmapheresis Systems, pus la dispoziție gratuit Consiliului Județean Maramureș de către Besmax Pharma Distribution, va fi utilizat în cazul persoanelor vulnerabile sau risc de infectare, precum și pentru tratamentul pacienților aflați în stare critică, intubați sau cu forme severe de COVID-19. Tratamentul experimental realizat cu ajutorul echipamentului de plasmafereză a fost recent autorizat în România, însă acesta a dovedit rezultate încurajatoare în mai multe țări europene.Potrivit acordului de cooperare, Consiliul Județean Maramureș va asigura finanțarea cheltuielilor reprezentând contravaloarea unor echipamente, respectiv un congelator vertical pentru stocare/conservare plasmă și a unui scaun de recoltare cu acționare electrică, a cheltuielilor privind achiziția echipamentelor și materialelor consumabile necesare, a celor de întreținere și reparație a echipamentului, precum și a cheltuielilor privind instructajul personalului. Pentru a asigura finanțarea cheltuielilor amintite, Consiliul Județean Maramureș a alocat prin cea mai recentă rectificare a bugetului județului Maramureș suma de 71.000 lei. Totodată, instituția Consiliului Județean Maramureș urmează să transmită trimestrial către sponsor datele statistice de interes public la care are acces și care se pot colecta conform legii, contribuind, de asemenea la promovarea și încurajarea donării de plasmă COVID-19, prin mijloace online și offline.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că trebuie să fim mândri de felul în care eforturile unite ale administrației județene, ale instituțiilor din subordine și ale maramureșenilor, în general, au reușit să țină sub control pandemia, dar și că este esențial să continue sprijinul acordat unităților spitalicești.

„Să fim mândri de rezulatele obținute până acum în Maramureș, cu implicarea tuturor. Pentru noi, ca administrație județeană, în continuare este esențial să asigurăm la nivelul spitalelor din subordine condițiile optime din punctul de vedere al dotărilor și modalităților terapeutice, astfel încânt pacienții să aibă acces la cele mai eficiente tratamente.”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, potrivit acordului de cooperare, instituția va pune la dispoziția Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș echipamentul de plasmafereză și 100 de kituri de colectare de plasmă. Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, unitatea spitalicească va achiziționa congelatorul vertical, scaunul de recolatre cu acționare electrică, precum și echipamentele și consumabilele necesare, în baza necesarului transmis de Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș. Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare va informa Consiliul Județean Maramureș cu privire la producerea oricărei defecțiuni cauzate de utilizator și va încheia cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș un protocol de colaborare în vederea identificării pacienţilor vindecați, potențiali donatori. Totodată, unitatea medicală va face apel la pacienții COVID-19 vindecați si externati și care doresc să doneze plasmă, să se prezinte la  Centrul de Transfuzie Sanguina Maramureș și va promova donarea de plasmă în rândul pacienților COVID-19 vindecați, pe site-ul spitalului. Nu în ultimul rând, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare va efectua teste gratuite predonare pentru a stabili eligibilitatea potențialilor donatori de plasmă prin procedura de plasmafereză.

Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș urmează să folosească echipamentul în conformitate cu specificațiile producătorului și numai în scopul exclusiv pentru care echipamentul a fost produs. Totodată, va înregistra echipamentul în contabilitate, conform datelor oferite de sponsor și parteneri și va permite accesul reprezentanților Besmax Pharma Distribution SRL, dar și al partenerilor în spațiul unde este situat echipamentul, pe toată durata, pentru ca aceștia să poată verifica dacă echipamentul se folosește în mod corespunzător. În sarcina centrului intră și stabilirea eligibilității potențialilor donatori de plasmă convalescentă, contactarea potențialilor donatori, precum și stocarea/conservarea plasmei recolate, cu respectarea tuturor măsurilor cu privire la securitatea și sănătatea în muncă. Trimestrial, Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș va transmite Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare date statistice, la care are acces, care se pot colecta conform legii și din care să reiasă utilizarea sponsorizarii în scopul prevăzut in contract. Nu în ultimul rând, Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș va face apel public la pacienții COVID-19 vindecați și care doresc să doneze plasmă, să se prezinte la  Centrul de Transfuzie Sanguina Maramures, care deține echipamentul de plasmafereză, pentru a fi evaluați, testați și înregistrați în Registrul Donatorilor Convalescenți COVID-19.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” va pune la dispoziţia Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș datele personale si datele de contact ale pacienţilor eligibili precum si orice alte informaţii necesare în scopul identificării și contactării acestora, putând de asemenea să solicite plasma de la donatori vindecați COVID-19 (PPC-DV-COVID-19), distribuită de către Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş. Trimestrial, unitatea medicală va transmite către Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare datele statistice și date de interes public la care are acces și care se pot colecta conform legii.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata