The Best bookmaker bet365 Bonus

Ambasadorul Palestinei în România vizitează Maramureșul


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, și prefectul Vasile Moldovan l-au primit, joi, 4 aprilie 2019, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Palestinei în România, Excelența Sa Fuad Karim Saliba Kokaly, aflat în prima vizită în județul Maramureș.
În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, și-a exprimat sprijinul pentru consolidarea relațiilor bilaterale și a propus, în context, analizarea oportunității de a dezvolta proiecte de cooperare între regiuni sau orașe din România și Palestina. Totodată, în cadrul întâlnirii s-au discutat perspectivele de colaborare culturală între Maramureș și regiuni din Palestina.
“Ne face deosebită plăcere să vă avem aici, deoarece Maramureșul are o lungă istorie a colaborărilor cu lumea arabă prin intermediul domeniului cultural. Evenimentul de lansare de carte, care a fost programat tot pentru joi, în Palatul Administrativ, este un bun prilej de a ne cunoaște mai bine, reciproc, cultura. Vă propun să vizitați cât mai mult din județul nostru, veți regăsi locuri unice în lume”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.


Excelența Sa s-a arătat interesat de cultura maramureșeană și de modul în care cele două părți pot colabora. „Cultura este un factor foarte important în dezvoltarea legăturilor interumane și încurajăm orice act cultural care poate să contribuie la consolidarea relațiilor. Avem o legătură istorică strânsă între România și Palestina. România a fost tot timpul alături de poporul palestinian și, istoric, a acceptat rolul foarte important de a sprijini procesul de pace în Orientul Mijlociu, precum și de a susține soluționarea pe cale pașnică a conflictului. Sunt zeci de mii de studenți palestinieni care au studiat aici și o parte din ei s-au căsătorit cu românce, au copii și trăiesc împreună fie aici, fie în țara noastră. Noi considerăm România o țară prietenă și suntem deschiși la orice cooperare la nivel turistic, cultural, colaborări între primării și orașe, care pot aduce beneficii reciproce ”, a spus Excelența Sa Fuad Karim Saliba Kokaly, ambasadorul Palestinei în România.
„În ceea ce privește domeniul cultural, schimburile de experiență contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre, iar această vizită reprezintă un bun prilej pentru intensificarea cooperării”, a declarat prefectul Vasile Moldovan în cadrul întâlnirii.
Vizita face parte dintr-un program mai larg pentru promovarea culturii arabe în Maramureș, organizat de Asociația „Nord pentru Cooperare și Integrare” și Editura „Proema”. Evenimentul cultural desfășurat în sala „Bogdan Vodă” din Palatul Administrativ a inclus și lansarea volumelor „Trăinicia poemului” - selecție din lirica română și palestiniană contemporană (ediție bilingvă română-arabă), „Mari poeți palestinieni” – două antologii lirice ale poeților palestinieni Mahmoud Darwish şi Samih Al Qasim, „Antologie lirică” – Vasile Latiş și „Starea de miracol” – Ioan Filip. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai mediului academic, dar și cunoscutul promotor al culturii arabe în România, Alexandru Peterliceanu.
La finalul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, și prefectul Vasile Moldovan au adresat ambasadorului  Fuad Karim Saliba Kokaly invitația de a vizita din nou Maramureșul, pentru a cunoaște mai îndeaproape cultura și specificul regiunii și, totodată, pentru a descoperi toate atracțiile turistice din zonă.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro