The Best bookmaker bet365 Bonus

Consilierii județeni au luat act de demisia vicepreședintelui Lucian Morar


Ședința ordinară de Consiliu Județean a avut loc vineri, 18 august 2017, pe borderoul ordinii de zi fiind 12 proiecte de hotărâre și cinci puncte suplimentare. Primul proiect supus votului plenului a vizat încetarea mandatului lui Lucian Morar și declararea ca vacant a locului de consilier județean. Prin  adresa nr. 7413 din 8 august 2017, Lucian Morar și-a înaintat demisia din calitatea de consilier județean, după ce în data de 27 iulie 2017 a depus jurământul ca primar al orașului Ulmeni. În conformitate cu prevederile legii privind statutul aleșilor locali, Consiliul Județean Maramureș a luat act prin hotărâre de încetarea de drept a mandatului prin demisie a fostului consilier județean Lucian Morar, declarând vacant locul acestuia.


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a reamintit aleșilor județeni faptul că, la ședința ordinară din luna iulie, executivul CJ i-a oferit lui Lucian Morar drapelului județului, care să îi amintească de anul petrecut în instituția județeană. ”Pe Lucian Morar îl consider, în continuare, un partener al administrației județene. Personal, consider că este extrem de important ca legătura între Județul Maramureș, Consiliul Județean și administrațiile locale să fie una extrem de strânsă, să există colaborări. Îi urăm mult succes în funcția pe care a ales-o, de primar al orașului Ulmeni, cu proiecte care să le și finalizeze în acest mandat, referindu-mă aici în mod special la podul peste Someș, între Ulmeni și Chelința”, a precizat șeful administrației județene, Lucian Morar.
Următoarele cinci proiecte ale ordinii de zi au avut ca temă centrală Aeroportul Internațional Maramureș. A fost aprobată rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al aerogări, precum și amplasamentul ce constituie Coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică. Totodată, s-a votat documentația necesară în vederea selecției membrilor în Consiliul de Administrație la Aeroportul Internațional ”Maramureș”.
La proiectul șapte al ordinii de zi, consilierul județean Liliana Moga a fost propusă și votată de colegi pentru a fi reprezentantul Consiliului Județean Maramureș în Adunarea Generală a Asociației ”Agenția de Management Energetic Maramureș”, funcție deținută de fostul consilier județean, Sorin Petean.
Alte proiecte votate de plen au vizat aprobarea contribuției Consiliului județean la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, stabilirea componenței Comisiei pentru protecția copilului, dar și includerea în terenul public al județului Maramureș a unor terenuri adiacente drumurilor județene situate pe traseul aferent proiectului ”Reabilitare Drumul Nordului – Maramureș, etapa I”.
Punctele suplimentare au făcut referire la încheierea Acordului de colaborare pentru organziarea și desfășurarea activităților aniversare dedicate Centenarului României 1918 – 2018, aprobarea proiectului ”Reabilitare Drumul Nordului – Maramureș, etapa I”, finanțat prin POR 2014 – 2020, cu cheltuielile aferente, dar și modificarea statului de funcții al Bibliotecii județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, al Școlii Populare de Artă ”Liviu Borlan” Baia Mare și al Muzeului județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata