The Best bookmaker bet365 Bonus

Prefectul Vasile Moldovan și subprefectul Alexandru Cosma au fost învestiți oficial în funcție


În prezența secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirica, marți, 1 august 2017, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc ceremonia oficială de învestire în funcția de prefect, respectiv de subprefect a domnilor Vasile Moldovan și Alexandru Cosma.
Ceremonia a început cu intonarea Imnului de Stat al României. Secretarul de stat Mihai Dan Chirica a dat citire celor patru hotărâri adoptate de Guvernul României, de încetare a exercitării funcțiilor publice de prefect și subprefect a domnilor Sebastian Mihai Lupuț și Gavriș Ardelean, respectiv de exercitare cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcțiilor publice de prefect și subprefect de către domnii Vasile Moldovan și Alexandru Cosma. Prefectul Vasile Moldovan și subprefectul Alexandru Cosma au depus, fiecare în parte, jurământul.



Mihai Dan Chirica a afirmat: “Știu că aici, la Instituția Prefectului, sunt niște probleme și că v-ați zbătut să le rezolvați. Am încredere în dvs, domnule prefect Vasile Moldovan și dle subprefect Alexandru Cosma, că veți face o echipă solidă care va face față tuturor problemelor din județ și sper ca problemele din momentul de față să fie rezolvate cât mai urgent.” Acesta a afirmat, de asemenea, că între Instituția Prefectului și Consiliul Județean trebuie să existe o colaborare foarte strânsă.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș,  i-a felicitat pe Vasile Moldovan și Alexandru Cosma pentru noile demnități pe care Guvernul României li le conferă și a arătat că în ultimii cinci ani a avut o colaborare foarte bună cu Instituția Prefectului, derulând împreună numeroase proiecte. De asemenea, Gabriel Zetea a vorbit despre proiectele comunităților locale, finanțate prin PNDL.
Sebastian Mihai Lupuț, fostul prefect al județului, a spus: “Acum, la sfârșit de mandat, după o perioadă în care am muncit în această instituție, sunt fericit că mi-am făcut treaba pentru care am fost învestit. Am reprezentat trei guverne, și eu zic că am reprezentat județul Maramureș cât se poate de onorabil. Mulțumesc echipei de la Instituția Prefectului și domnului subprefect, cu care am făcut o echipă deosebită. Împreună am reușit să demonstrăm că Instituția Prefectului poate fi condusă și de prefecți care nu sunt implicați politic. Urez succes noii echipe și să reușească să păstreze această instituție în echilibru și echidistanță.”
Alexandru Cosma, subprefectul județului, s-a arătat onorat și bucuros de încrederea pe care i-au arătat-o Guvernul României și premierul Mihai Tudose. “Aici, în Maramureș, cunoaștem bine Programul de guvernare. Ne alăturăm efortului colectiv pentru buna ducere la îndeplinire a Programului de guvernare.”
Prefectul Vasile Moldovan le-a mulțumit invitaților pentru prezența la acest eveniment cu o însemnătate deosebită: “Nu sunt membru de partid și singura politică pe care o voi face ca prefect va fi politica cetățeanului județului Maramureș”, a spus prefectul, arătând că își dorește o relație bună cu toate instituțiile, dar mai ales cu cetățenii. “Această funcție este o provocare care mă onorează și mă responsabilizează deopotrivă. Voi lupta pentru respectarea drepturilor omului și pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor în Maramureș. Numai împreună vom reuși. Așa să ne ajute Dumnezeu!”
În final, a luat cuvântul P.S. Iustin, episcopal ortodox al Maramureșului și Sătmarului, care a afirmat  că Biserica Ortodoxă Română și Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului au avut și au relații cu administrația județeană corecte, bazate pe loialitate, respect reciproc și interesul de a aduce vieții cetățenilor cât mai multe îmbunătățiri. P.S. Iustin le-a dăruit prefectului și subprefectului județului câte un album dedicat Catedralei episcopale.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro