The Best bookmaker bet365 Bonus

Ţi-ai avariat maşina în gropi? Noi îţi spunem de la cine îţi recuperezi banii cheltuiţi pentru reparaţii


Sute de români care s-au întors din vacanţa de Paşte au fost victimele gropilor din carosabil. Cum nimănui nu-i prea pică bine o cheltuială pentru repararea maşinii, specialiştii Libertăţii te învaţă cum să recuperezi banii.

Dacă ai încheiat o poliţă de asigurare CASCO, suni imediat la centrul de daune al firmei de asigurări, ca să afli la ce service auto să duci maşina. Înainte de a porni din nou la drum, trebuie să fotografiezi atât autoturismul, cât şi groapa - pozele sunt probe în dosarul de daune pe care îl va întocmi compania. Este şi mai bine dacă vei depune la dosar şi declaraţia unui martor la incident.
Mergi cu maşina în service, iar acolo va sosi şi un inspector al firmei de asigurări, care va estima valoarea reparaţiilor.

Dacă autoturismul nu mai poate fi pornit, inspectorul de daune se va deplasa la locul accidentului, pentru a reconstitui circumstanţele evenimentului. Iar ţie nu-ţi mai rămâne decât să contactezi o firmă de tractări auto (dacă acest serviciu nu e inclus în poliţa ta).
După ce analizează şi aprobă dosarul de daună, compania de asigurări ia asupra ei costul reparaţiei, urmând să-şi recupereze banii, prin instanţa de judecată, de la instituţiile responsabile pentru starea proastă a şoselei - primării, consilii judeţene, regii judeţene de drumuri sau Compania Naţională a Drumurilor din România.

Dacă nu ai o poliţă de asigurare CASCO

În această situaţie, îţi repari maşina pe cont propriu şi apoi încerci să îţi recuperezi prejudiciul de la administratorul drumului presărat cu “capcane”: mai întâi depui o plângere la autoritatea respectivă; ataşezi pozele făcute la faţa locului şi devizul de reparaţii de la service şi precizezi valoarea despăgubirii pe care o soliciţi.
Dacă nu primeşti, în termen legal, răspunsul care te satisface, îţi mai rămâne doar să dai în judecată administratorul drumului.


http://www.libertatea.ro/detalii/articol/avariat-masina-gropi-noi-spunem-de-la-cine-recuperezi-banii-cheltuiti-pentru-reparatii-489865.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro