The Best bookmaker bet365 Bonus

Vendeta politica a echilibrarii bugetare


Ma uit cu stupoare la Hotararea CJMM, nr 27, din 10 martie 2014, privind repartizarea pe unitati administrativ- teritoriale a unei sume din cota de 20%, calculate din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea programelor de infrastructura, care necesita cofinantare locala pe anul 2014, si constat ca aceasta operatiune a devenit una politica, sfidand cu nerusinare ceea ce guvernarea ar fi trebuit sa faca, adica sa foloseasca acest instrument in folosul bunei administrari a comunitatilor locale.
In lista cu pricina, se observa cu usurinta faptul ca localitatile judetului in care au fost alesi primari PD-L, cu cateva exceptii,au primit sume preponderant de 50.000 lei, in timp ce alte localitati au primit sume de 3, pana la 14 ori mai mari.

                Acest lucru ma determina sa trag unele concluzii, cu toate ca situatia nu poate fi schimbata, maruntisul fiind aruncat. In primul rand, ar putea fi vorba de localitati care, fiind bine administrate, nu necesita alocari suplimentare, ceea ce nu cred ca a fost in gandul stimabililor care au cumpanit repartizarea. In al doilea rand, ma gandeam la posibilitatea ca acest socotitori sa se fi gandit la a stimula alesii PD-L la a aspira la mai multe mandate, perfectionand actul administrativ la cote care sa nu mai impuna interventia guvernului, lasand timp mai mult pentru mestesugirea actelor de coruptie si hotie. In al treilea rand, si cred ca aici ma voi opri, sint convins ca repartizarea, intarziata nejustificat doua luni, a devenit un instrument politic marsav, prin care se anuleaza, cel putin partial, drepturile constitutionale ale cetatenilor, pedepsind comunitatile locale pentru optiunile lor, altele decat cele ale guvernarii actuale ( ori ale complicilor la guvernarea defectuoasa). Intarzierea cu care s-a emis actul prin care se imparte starvul, numit echilibrare bugetara, imi intareste convingerea ca acesta a fost un gest pur electoral, dar care nu va ramane nesanctionat de electorat, inclusiv de cel din comunitatile care au avut parte de alocari substantiale, pentru ca, vorba unui saptamanal de moravuri, alegatorii nostri sunt mai destepti decat ai lor. Este inca o dovada a incompetentei si a faptului ca batalia electorala este dusa si pe fronturile pe care s-a incheiat pacea, cele ale administrarii bune a comunitatilor, fara discriminare politica.
                Mai sunt si alte concluzii, de alta factura, pe care le voi enumera aici. Nu ma voi referi la detaliile tehnice privind repartizarea acestor sume, deoarece cei vizati nu se pricep la asta.
                S-a dovedit ca politica de pe Sasar are toate caracteristicile celei de pe Dambovita, ordinele Nasului fiind executate de Fini sau “sogori” sau alte neamuri, de tot felul, si aplicate de marionete de diferite culori politice.
Judetul Maramures este “condus” fara viziune strategica, doar pe proiecte incepute de PDL, stilul pompieristic al actualei administratii fiind ridicol.
               Apoi, mai este si problema grava a transformarii unui batalion de functionari, experti in domeniile administratiei, oameni de inalta calitate, in simpli socotirori si alcatuitori de tabele, datele servind doar pentru acoperirea faradelegilor.
                 Daca este sa pedepsim comunitatile care au primari PDL, recomand guvernantilor sa  puna pe tablile cu numele localitatilor semne, asa cum puneau nazistii Steaua lui David pe boldurile si casele evreilor; sau pot sa ne reduca intensitatea semnalului in retelele telefonice mobile; sau pot sa ne stabileasca tarife mai mari la utilitati. Masura radicala ar putea fi numirea unor primari, in locul primarilor PDL alesi si instituirea unor restrictii cand cetatenii nu vizioneaza cel putin 2 ore pe zi Antena 3.
                 Personal, nemultumit de ceea ce s-a dat comunitatii in fruntea careia ma aflu, sunt multumit ca nu am dat tarcoale starvului, in ceata de hiene, si ma voi stradui sa  atenuez efectele. “Vom folosi suma alocata pentru a sponsoriza ceremoniile de inaugurare a tunelului pe sub Gutai, a podurilor peste Tisa, a autostrazii Dumbravita- Seini sau a altor proiecte marete.”

Vasile Zete, primar Cicirlau  ,Primvicepresedinte PDL Maramures

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 danila 14-03-2014 07:49
Cand era invers nu s-a plans nimeni...
Citat

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro