The Best bookmaker bet365 Bonus

Cum faci față unui val de căldură? 5 sfaturi pe timp de caniculă


La sfârșitul lunii iunie 2021, un val de căldură fără precedent și periculos a cuprins nord-vestul Pacificului din Statele Unite. În 2022, temperaturile doboară recorduri chiar mai devreme, nu doar în SUA, ci și în Europa și Asia.
Temperaturile din Madrid, Spania au atins 40 grade Celsius pe 14 iunie 2022. Este a doua oară într-o lună când mercurul a depășit această valoare în Spania. Alte orașe mari din Europa, inclusiv Paris, Roma și Londra, se pregătesc pentru temperaturi similare. La sfârșitul lunii aprilie, temperaturile din India au crescut la niveluri record, atingând 45,9 grade Celsius în Prayagraj și Uttar Pradesh și 45,1 grade Celsius în Rajasthanul de Vest. India a înregistrat, de asemenea, cea mai fierbinte lună martie de când au fost începute înregistrările meteorologice, în urmă cu mai bine de 120 de ani.
Statele Unite înregistrează temperaturi similare, deoarece propriul val de căldură masiv acoperă aproape întreaga țară. Din California până în Colorado sau Carolina de Sud, puține state sunt ferite de căldura apăsătoare.

Deputatul Gabriel Zetea a fost ales membru în Adunarea Națională Bisericească


Joi, 23 iunie 2022 a fost o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși din județele Maramureș și Satu Mare, pentru că Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a aniversat 61 de ani de viață. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a participat, joi dimineața, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, urmată de slujba de Tedeum, la Catedrala ”Sfânta Treime” din Baia Mare. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a primit felicitări, buchete și coșuri de flori din partea celor care au dorit să își arate recunoștința și aprecierea pentru întreaga activitate pastoral-misionară desfășurată cu ajutor sfânt.
După acest moment festiv, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, mandatul 2022-2026.

După Mineriada din 13 – 15 iunie 1990 m-am decis să plec definitiv din România. N-am regretat asta niciodată


Au trecut 32 de ani de la acel eveniment tragic din istoria contemporană a României. Da, spun tragic și eu nu arunc cu ușurință cu astfel de cuvinte. În orice caz, acesta a fost un eveniment care mi-a schimbat viața și m-a îndepărtat de România, nu doar fizic, dar și emoțional.
Am devenit jurnalist la România liberă în februarie 1990, adus acolo de fostul meu coleg de școală Ștefan Maier, proaspăt eliberat din domiciliu obligatoriu, după prăbușirea regimului Ceaușescu. El fusese condamnat în 1989 împreună cu un grup jurnaliști – Petre Mihai Băcanu, Mihai Creangă, Anton Uncu – pentru tipărirea unui ziar clandestin.
România liberă era atunci principalul cotidian al opoziției anti-comuniste, care la apogeu atingea un tiraj de 1,5 milioane de exemplare zilnic. Am avut câteva luni fascinante până la alegerile din 20 mai 1990, când simțeam cum istoria se scrie sub ochii mei.

Dreptul copiilor la educație – promisiuni versus realitate


Poate credeați că 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, se sărbătorește pe întreg mapamondul (chiar dacă nu în aceeași zi)... Însă, nu e așa. Doar 4 din 10 țări recunosc această sărbătoare, a cărei origine datează de acum 165 ani, când un pastor american a organizat o predică specială în care le recomanda părinților să se angajeze că își vor creşte copiii în buna tradiție creștinească. ~70 ani mai târziu, zeci de țări au adoptat „Declarația pentru protecția copilului” și odată cu aceasta și această Zi, scopul fiind de a promova bunăstarea copiilor din întreaga lume. Apoi, la Convenția ONU din 1989 privind drepturile copilului s-a declarat că fiecare copil are dreptul la supraviețuire, dezvoltare personală și protecție împotriva exploatării și violenței.
În lume, încă există o mare discrepanță între deziderate și realitate. Potrivit UNICEF ~170 milioane copii lucrează, jumătate dintre ei chiar 16 ore pe zi. Evident că aceștia nu mai au când să meargă și la şcoală. Iar exploatarea copiilor prin muncă (70% agricolă) este de 3 ori mai mare în mediul rural decât în urban.

Speranţa de viaţă a românilor, a doua cea mai mică din UE. La cât a ajuns?


Speranţa de viaţă a românilor a ajuns la puţin peste 74 de ani, a doua cea mai mică din UE, după cea din Bulgaria, de 73,6 ani, arată datele de la Eurostat. În medie, bărbaţii români trăiesc până la vârsta de 70,4 ani, iar femeile până la vârsta de 78,3 ani, informează Ziarul Financiar.
În 2019, speranţa de viaţă a românilor era de 75,6 ani, în anul 1990 era de 69,9 ani, iar datele Eurostat mai arată că în 1980 românii trăiau până la circa 69,2 ani.
La nivelul Uniunii Europene, speranţa de viaţă la naştere a fost estimată la 80,4 ani în 2020, cu 0,9 ani mai mică decât în 2019, ajungând la 83,2 ani pentru femei şi la 77,5 ani pentru bărbaţi, cu un an mai mică decât în 2019.
În ansamblu, între 2002, primul an pentru care datele privind speranţa de viaţă au devenit disponibile pentru toate statele membre ale UE, şi 2020, speranţa de viaţă la naştere în UE a crescut cu 2,8 ani, de la 77,6 la 80,4 ani. Creşterea a fost de 2,4 ani pentru femei şi de 3,2 ani pentru bărbaţi.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Sunt onorat să fac parte din Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului”


Joi, 5 mai 2022, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a avut loc ședința de alegere a membrilor Adunării Eparhiale, clerici și mireni, Circumscripția 1 Baia Mare și Circumscripția 2 Baia Sprie. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a candidat având susținerea biroului colegiului electoral al preoțimii pentru o poziție de membru mirean titular. În urma alegerilor, reprezentantul Maramureșului în Parlamentul României a fost ales pentru o perioadă de patru ani, între 2022 și 2026, mandatul său fiind semnat de Preasfințitul Iustin, episcop al Maramureșului și Sătmarului.

România, a doua destinație a refugiaților ucraineni. Cei mai mulți au ajuns în Polonia


Aproximativ patru milioane de persoane din Ucraina au fugit din țară de la începutul războiului cu Rusia, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Cele mai multe au ajuns în Polonia și România, arată statisticile ONU.
Potrivit estimărilor ONU, șase milioane de persoane sunt strămutate în Ucraina, ceea ce înseamnă că cel puțin 10 milioane de oameni și-au părăsit casele de la 24 februarie.
Mulți dintre cei care au fugit din calea războiului au plecat peste granițe. Aproximativ patru milioane de persoane au părăsit Ucraina din momentul în care rușii au invadat țara.

Aproximativ patru milioane de persoane au părăsit Ucraina

ONU arată că Polonia a primit cel mai mare număr de refugiați, în timp ce alții au fugit în Ungaria, Moldova și România, potrivit Mediafax.

Sforăriile planetare, pandemia și războiul din Ucraina


Orice om cu scaun la cap vede o strânsă și indestructibilă legătură între globalism, pandemie și actualul război invadator-devastator din Ucraina. Da, căci de mai mult timp (zeci, poate chiar sute de ani) se bănuiește o ticăloasă și profitabilă legătură între globaliști, francmasonerie (via grupul Bilderberg), trusturile farmaceutico-petroliere, războaiele regionale și mondiale, crizele internaționale (economice, financiare, alimentare, energetice, sanitare, identitare, cultural-ideologice, moral-spiritiuale) și actuala degringoladă planetară, în care sacrosanctele valori tradiționale (familie, credință, bine, adevăr, just, dreptate, stat, naționalism, patriotism, decență, demnitate etc.) au fost date peste cap, iar incultura, nelegiuirea, minciuna, impostura, necredința și nerușinarea, îndeosebi cea sexuală, au fost – în aberantul proces de resetare totală – ridicate la rangul de valori, dacă nu atotumane, atunci măcar „corecte” din punct de vedere politic.

Trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk


Invazia rusă în Ucraina ia amploare, iar în această dimineață trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk, aproape de granița cu România. Crimele de război continuă în Ucraina, iar atacurile se întețesc de la o oră la alta, fiind tot mai aproape de pământ românesc. Ororile pe care rușii continuă să le comită în Ucraina depășesc orice limită de înțelegere. România și Maramureșul rămân însă aproape de prietenii și vecinii noștri, atât prin ajutarea celor care trec granițele noastre, pentru a se ascunde de bombe, cât și prin ajutor oferit bravilor ucraineni rămași să își apere patria și glia strămoșească.
Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, în Maramureș, societatea civilă, administrația publică, mediul economic, reprezentanții sistemului medical și sanitar, forțele de ordine și ONG-urile au dat mână într-o luptă continuă pentru susținerea prietenilor noștri din Ucraina. Acest ajutor incredibil pe care românii îl dau ucrainenilor este relatat pe larg de presa internațională și nu numai.

Ajutoare umanitare pentru frații noștri din Ucraina


În condițiile unui război inegal, ilegal și nedrept pe care Federația Rusă l-a declanșat împotriva statului vecin, Ucraina, Maramureșul rămâne aproape de prietenii noștri ucraineni și își arată solidaritatea atât la granițele României, cât și în interiorul Ucrainei. În acest sens, un convoi umanitar a plecat vineri, 4 martie, din Baia Mare, către prietenii din regiunea înfrățiță Ivano-Frankivsk. Donațiile constând în pături, saltele, perne, alimente, conserve, produse de strictă necesitate au ajuns în orașul Ivano-Frankivsk, Raionul Verhovyna, dar și în orașul Colomeea și în Regiunea Transcarpatia, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.  

Potrivit parlamentarului maramureșean, partenerul principal al acestui transport a fost Universal Alloy Corporation, una dintre cele mai mari societăți comerciale din județul Maramureș, care a oferit câteva tone de alimente dar și alte produse atât de necesare pentru prietenii noștri greu încercați de acest război nedrept.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro