The Best bookmaker bet365 Bonus

Metehne vechi în noua politică dâmbovițeană


Motto:

În trei decenii și ceva
de tâlhărească impostură,
ajuns-am azi cei mai penibili
din neunita făcătură,

cu bogății înstrăinate
(pământ, petrol, gaze, păduri),
mari datorii, mulți emigranți
și tot mai multe secături.

    Praf și pulbere s-a ales din speranțele milioanelor de români, care – în urmă cu trei decenii și un pic – realmente jubilau că, nu numai la noi, ci în toată Europa și-a dat duhul (oare?) bolșevismul, că Ceaușeștii au fost împușcați în chiar ziua de Crăciun a fatidicului an 1989 și că după toate astea ține-te trai pe vătrai pentru tot oropsitul de pe aceste meleaguri, îndeosebi după ce alde ăștia și-au putut cumpăra locuințele cu vreo 3-4 lefuri și și-au umplut buzunarele cu banii care le reveneau din desființarea părților sociale de către otrepele cârmuitoare postdecembriste (Ion Iliescu și ortacii săi alogeno-moscoviți), fapt care – desigur – a contribuit decisiv la decapitalizarea întreprinderilor, iar în final la ruina întregii economii românești, nu în ultimul rând, după ce – într-un mod eminamente populist și ticălos – s-a decretat reducerea săptămânii de lucru la cinci zile, din care, era de presupus (și acuma se confirmă), cei mai mulți români, mai cu seamă bugetari, lucrează fără tragere de inimă și spor doar vreo trei zile într-o săptămână.

Ceremonie de comemorare a eroilor martiri căzuți pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989


La împlinirea a 32 de ani de la jertfa eroilor trecuți la cele veșnice în Revoluția Română din Decembrie 1989, prin care regimul comunist a fost înlăturat de la putere, la Lupeni, orașul Revoluției din Valea Jiului, în data de 23 decembrie au fost comemorați eroii martiri căzuți pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989. Din Lupeni, în ziua de 23 decembrie 1989, s-au deplasat la Bucureşti pentru a duce medicamente Spitalului Witing, un grup de patrioţi. Nicuşor Gogiu şi Jeno Tibi Lukacs s-au dus în zona Academiei Militare să acorde ajutor răniţilor. Nicuşor Gogiu, unul dintre eroii Lupeniului, a căzut la datorie lângă Academia Militară din Bucureşti. El făcea parte dintr-un echipaj de prim ajutor al Crucii Roşii, pentru salvarea răniţilor.

18 Decembrie - Ziua minorităților naționale


În data de 18 decembrie 1992, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase. Recunoscând importanţa momentului, o serie de state au declarat ziua de 18 decembrie a fiecărui an ca Zi a minorităţilor naţionale. România s-a raliat acestui context internaţional prin aprobarea HG nr. 881/1998, prin care data de 18 decembrie a fost declarată Ziua minorităţilor naţionale. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat în ședința din 21 noiembrie 2017, Legea privind instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România ca sărbătoare naţională. Preşedintele României a promulgat această lege în data de 7 decembrie 2017, astfel ziua de 18 Decembrie devenind zi de sărbătoare naţională în țara noastră.

Sărbătorile lunii decembrie


Ca în fiecare an, în filialele uniunii, în luna decembrie, sunt pregătiri intense pentru a sărbători în mod tradițional nașterea Mântuitorului și trecerea în noul an. Principalii beneficiari sunt copii, care s-au bucurat de cadourile primite din partea noastră. Pentru a marca aceste sărbători, am împărți pachete cadou copiilor din Bistra, Peregu Mare, Dărmănești, Pojoga, Deva. Chiar dacă și anul acesta, ca și anul trecut, au fost atipici prin prisma reorganizării activităților noastre culturale datorită pandemiei de Coronavirus, am avut plăcuta surpriză, ca în fiecare filială, să existe dorința de a promova aceste sărbători, de a transmite generațiilor viitoare spiritul Crăciunului. În sucursalele noastre, s-au simțit aceste sărbători atât prin cântecele de iarnă, prin colindele rutene, prin savoarea bucatelor moștenite de la înaintașii noștri, cât și prin tot ceea ce înseamnă tradiție și spiritualitate atât în familie cât și în comunitățile noastre.

1 Decembrie - Ziua Națională a României


1 Decembrie are o dublă semnificaţie pentru naţiunea română. Pe de o parte reprezintă desăvârşirea unităţii naţionale a românilor, pe de altă parte este Ziua Naţională a României. Şi pentru noi, minorităţile naţionale, este o mare sărbătoare pentru că de secole trăim pe pământul de azi al ţării noastre. Această afirmaţie a noastră nu trebuie bănuită de oportunism politic, istoria oferind cele mai solide argumente pentru validitatea ei. În acest context Hotărârea Adunării Naţionale de la Alba-Iulia constituie o victorie în procesul desăvârşirii unităţii naţionale a românilor. Evoluţia ulterioară a societăţii româneşti evidenţiază faptul că Hotărârea de la Alba Iulia a influenţat conştiinţa colectivă a minorităţilor naţionale din ţara noastră. Spiritul şi litera ei le-au sugerat acestora că pot percepe prevederile Hotărârii ca pe un contract social pe care l-au invocat şi îl invocă ori de câte ori îşi afirmă propria identitate lingvistică, etnică, culturală şi religioasă.

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, 1 an de mandat în Parlamentul României


Ales deputat în Circumscripția 26 Maramureș, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, social-democratul Gabriel Zetea a depus jurământul de credință în Parlamentul României, în 21 decembrie 2020. La 1 an de mandat, parlamentarul de Maramureș își prezintă activitatea în cifre.

Deputatul Gabriel Zetea face parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci, aici unde, la 1 an de la învestirea sa în înalta demnitate publică a participat la dezbaterile pe Legea Bugetului de stat pentru anul 2022.

Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor


Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că scandalul și tupeul demagogic vor ascunde și vor face uitate minciunile, incompetența și rezultatele dezastruoase ”reușite” de liderii săi, indiferent că au avut responsabilități în administrația centrală, sau le mai au, în continuare, în administrația locală.
„Au fost la guvernare și n-au făcut nimic, în pofida angajamentului fulminant că ”eliminăm pensiile speciale” în primele 30 de zile. USR se laudă că a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, dar este o minciună! PSD a inițiat propunere legislativă urmare căreia pensiile parlamentarilor au fost eliminate. PSD, nu USR!  PSD a prorogat pentru prima oară acordarea indemnizațiilor, a pensiilor speciale,  pentru primari. Deci, din nou PSD, nu USR și nici PNL!”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Amintiri de toamnă dintr-un sat de ruteni


O zi însorită de toamnă târzie stârnește energii nebănuite printre rutencele din Dărmănești, iar ghemul de amintiri din desaga sufletului începe să se depene și dovedește faptul că aparții acestui spațiu pentru totdeauna oriunde te-ar purta pașii în viață. Plaiul din inimă, cu slova ce curge melodios, cu oamenii satului, bunici, vecini, care trebăluiesc prin curți acum, pentru că treburile câmpului s-au încheiat și recolta e în hambare, cu cântecul nostalgic al fetelor și al flăcăilor aflați la veciorneți, desfăcatul porumbului, devine un loc magic ca și anotimpul rememorării.
E timpul pentru primenirea caselor, varul, apa și detergenții, sunt la mare căutare, sârmele din curți sunt pline de rufe, de lavnechi, covoare puse la uscat. Peste cateva zile începe postul Crăciunului și bunica cotrobăie prin pod ca să scoată la lumină horșche, oalele în care va găti mâncarea de post.

1 Decembrie - ziua Marii Uniri


1 Decembrie are pentru poporul român o dublă semnificație. La Alba-Iulia s-a desăvârșit Marea Unire, fiind punctul culminant al anului 1918. La 27 martie, Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România. La 28 noiembrie Congresul General al Bucovinei a votat în unanimitate unirea cu România. La 2 septembrie s-a derulat la New York Congresul cehilor, slovacilor, polonezilor, românilor, sârbilor, croaților și rutenilor din Austro-Ungaria unde se cere autodeterminare pentru naționalități și disoluția imperiului dualist. Românii din monarhie constituie, la 12 octombrie, un Consiliu Național Român Central având în componența sa 6 delegați ai Partidului Național Român și 6 delegați ai PSD din Ungaria-Secția română. Alexandru Voevod, din însărcinarea CNRC, anunță în Parlamentul de la Budapesta, la 18 octombrie, dorința românilor la autodeterminare. În perioada 13-15 noiembrie CNRC negociază la Arad cu reprezentanții Guvernului Ungariei.

Steaguri tricolore oferite băimărenilor de Ziua Națională a României


Ziua Națională a României reprezintă un bun prilej pentru a ne aminti de sacrificiile înaintașilor noștri, este ziua care ne trimite cu gândul la 1 Decembrie 1918, atunci când s-a scris una dintre cele mai frumoase pagini din istoria românilor.
    ”Cu 103 ani în urmă, eforturile și jertfa celor care au luptat pentru idealul întregirii naționale s-au materializat prin apariția statului român modern. În această zi care îndeamnă la solidaritate și patriotism simțim mai mult ca oricând că suntem parte a unui brav popor, că trebuie să rămânem solidari în fața încercărilor de dezbinare și să fim uniți în fața oricăror provocări. Pentru că doar prin unitate vom reuși, la rândul nostru, să lăsăm generațiilor viitoare o Românie mai bună, mai prosperă, o Românie de care copiii noștri să fie mândri.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro