The Best bookmaker bet365 Bonus

A mai trecut un an peste noi

Pentru cei mai mulţi, revelionul semnifică trecerea dintre ani, petrecere udată cu multă şampanie şi asezonată cu artificii şi mult zgomot, spre disperarea câinilor (fricoşi la astfel de puşcături) şi a bătrânilor singuri.
Prof. Ion Ghinoiu consideră că revelionul nu este altceva decât „un ceremonial funerar al antichităţii geto-dace ocazionat de moartea şi renaşterea simbolică a primului zeu al omenirii, Anul”.
Pentru mine, personal, revelionul înseamnă petrecerea în mijlocul familiei, alături de cei dragi, de soţie şi copii, înseamnă a mânca sarmale şi piftie şi a urmări programele TV.

În acest an, am fost mai atent ca niciodată la ce s-a difuzat pe posturile de televiziune. Mi-au plăcut cei de la TVR2, care m-au încântat cu emisiunea „Gala revelioanelor de altădată”. Am putut să revedem marii actori şi cântăreţi ai României. Alte posturi au avut inspiraţia de a difuza filme româneşti, cum ar fi „Operaţiunea Monstrul” cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Marin Moraru (Doamne, ce albastră era apa Deltei Dunării şi câte păsări cuibăreau prin stufărişul ei!), „Eu, tu şi... Ovidiu” cu Florin Piersic şi Violeta Andrei, „Secretul lui Bachus” cu Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Emil Hossu, „Secretul lui Nemesis”, „Masca de argint” ş.a.
În schimb, ce nu mi-a plăcut au fost glumele răsuflate, altele deocheate de-a dreptul (nu mai există cenzură şi CNA?) ale unor actori cu pretenţii, cum ar fi Valentina Fătu sau Vasile Muraru, dar nici Stela Popescu şi Alexandru Arşinel (de la acelaşi teatru de revistă – „Constantin Tănase”) n-au excelat. Deosebit de enervantă a fost Mihaela Rădulescu (la un moment dat, fiind înregistrare TV, era concomitent pe două posturi de televiziune!), care doreşte audienţă cu orice preţ, iar pentru aceasta, s-a întins, s-a pupat, a vorbit şmechereşte, a făcut de toate. Bine că nu s-a şi dezbrăcat, era în stare! Manelele n-au lipsit nici ele şi nu mă miră faptul, deoarece în Uniunea Europeană suntem văzuţi ca... romi, iar manelele fac parte, vrând-nevrând din cultura noastră. La un alt post, al cărui patron a petrecut revelionul numai el ştie unde, politicieni dimpreună cu artişti mai mult sau mai puţin talentaţi, au falsat, au dansat contratimp, s-au „închipuit”, încât „the best”, adică cel mai bun, au fost ex-deputatul Tălmăcean şi o prezentatoare TV (cei drept, frumuşică) care dansa ca pe cărbuni încinşi.
A mai trecut un revelion, am mai îmbătrânit cu un an, iar „modele” pentru tânăra generaţie există cu duiumul. Dar lipseşte cu desăvârşire calitatea lor umană şi socială. E ceva de speriat! Dar iarăşi vin şi zic că trăim într-o societate în care domină iraţionalul, în care se acţionează mai degrabă pe principiul „monkey see, monkey do”, iar tot ce-ţi rămâne de făcut este a trece prin viaţă cu mintea ta. Tembelizorul, ca şi alcoolul şi tutunul, dăunează grav!
La mulţi ani, români! Nu faceţi ce fac politicienii, nu urmaţi exemplul unor aşa-zise vedete ca: Valentina Pelinel, Brigitte Sfăt, Oana Zăvoranu, şi mă opresc aici, că lista ar fi prea lungă şi, nefiind misogin, voi numi şi câţiva reprezentanţi de sex masculin pe care nu trebuie să-i luaţi în serios: Cristi Borcea, Leo de la Strehaia, Ilie Năstase, Giovanni Becali, SIDA, Cătălin Botezatu, Capatos cu tot cu emisiunea lui.
An nou fericit!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro