The Best bookmaker bet365 Bonus

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată în Baia Mare


Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare au organizat vineri, 28 aprilie, la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare, o ceremonie militară și religioasă care a marcat Ziua Veteranilor de Război.
Evenimentul a început cu prezentarea onorului prefectului Sebastian Mihai Lupuț de către detașamentul de onoare și a continuat cu intonarea imnului national. Serviciul religios a fost oficiat de un sobor de preoți avându-l în frunte pe preotul consilier Gavril Vasile Băban, preot militar al Garnizoanei Baia Mare și delegat al P.S. Justin, episcopul ortodox al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. De asemenea, acesta a sfințit coroanele de flori.

Aeroportul din Baia Mare și-a schimbat denumirea în ”Aeroportul Internațional Maramureș”


21 de proiecte pe ordinea de zi, plus 9 proiecte suplimentare au votat aleșii județeni în ședința ordinară de joi, 27 aprilie 2017. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificărilor în comisiile de specialitate pe domenii de activitate. La Comisia pentru Buget-Finanțe, în locul consilierului Pop Călin a fost numit Radu Coman, care a venit de la Comisia pentru economie, agricultură și dezvoltare rurală, lăsându-i calitatea de membru al acestei comisii lui Călin Pop. Sorin Șunea a părăsit Comisia pentru activități de turism, tineret și sport și a intrat în Comisia pentru sănătate, muncă și solidaritate socială, familie și asistență socială, făcând rocada cu alesul județean Emil Ambruș.
La punctul doi pe ordinea de zi, plenul Consiliului Județean a aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru achitarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017.

Anul 2017 este “Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100,” conform unei hotărâri a Guvernului


Guvernul a declarat, printr-o Hotărâre, anul 2017 “Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”, dedicat comemorării a 100 de ani de la sacrificiul ostaşilor români în luptele care au avut loc în aceste localităţi.
Ministerul Apărării Naţionale va organiza manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic, precum şi alte acţiuni cu tematică specific, prilejuită de acest eveniment, informează Mediafax.
 
”Astfel, va fi continuată în acest an seria manifestărilor şi acţiunilor dedicate Centenarului Marelui Război, prin marcarea principalelor evenimente istorice ale anului 1917 – Bătăliile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – şi comemorarea eroilor români care şi-au pierdut viaţa în aceste lupte.

Prefectul Judeţului Maramureş a efectuat verificări pe DN 1 C Dej – Baia Mare


Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, la sesizarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dispus prin ordinul Prefectului nr 153 din 20.04.2017 constituirea la nivel judeţean a unei comisii mixte de verificare a situaţiei create la DN 1C Dej – Baia Mare, condusă de Prefectul Judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, care s-a deplasat la faţa locului pentru a analiza în teren situaţia semnalată.
S-a constatat că în urma lucrărilor de la km 111+216.50-111+255.80 terasamentul a cedat, impunându-se lucrări de consolidare a acestuia. Pe porţiunea menţionată, carosabilul prezintă denivelări şi fisuri, punând în pericol traficul rutier într-o zonă intens circulată.
În 2015 a fost efectuată o expertiză tehnică la tronsonul afectat iar concluziile şi recomandările din acel moment rămân valabile şi în prezent, pentru stabilizarea acestor alunecări de teren este imperios necesară ca lucrările de consolidare prevăzute în expertiza tehnică să fie realizate în cel mai scurt timp.

17 proiecte de hotărâre adoptate de plenul Consiliului Județean în ședință extraordinară


Vineri, 21 aprilie 2017, 29 de aleși județeni din totalul de 35 au fost prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, pentru a dezbate în plen și apoi pentru a acorda votul final celor 17 proiecte de hotărâre aflate pe borderoul de ședință. S-a adoptat, astfel, un Protocol de colaborare între Ministerul Turismului și Județul Maramureș, precum și programul evenimentului ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a III-a, care va avea loc în perioada 18 – 23 mai 2017. Consilierii județeni au aprobat contribuția Consiliului Județean la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, dar și repartizarea pe destinații  sumei de 1.500 mii lei, aprobată din bugetul propriu al județului Maramureș pe anul 2017 în domeniul cultură. S-a aprobat, totodată, Programul cultural prioritar al Consiliului Județean pe anul în curs, care cuprinde participarea instituției județene la 20 de evenimente ale comunităților maramureșene.

Ziua Bunei Vecinătăți reunește la Apșa de Jos reprezentanți din Transcarpatia, Maramureș și Satu Mare


Ziua Bunei Vecinătăți, care va fi organizată sâmbătă, 22 aprilie, în curtea școlii din Apșa de Jos, Ucraina, de Administrația Regională de Stat Transcarpatia, Instituția Prefectului – Județul Maramureș și Instituția Prefectului – Județul Satu Mare, se anunță a fi un eveniment de amploare.
Scopul evenimentului îl reprezintă strângerea relațiilor de colaborare dintre administrațiile locale din Țara Maramureșului, Satu Mare și Transcarpatia. 163.1 km de frontieră despart România și județul Maramureș de Ucraina, raioanele Hust, Rahău și Teceu din regiunea Transcarpatia. Maramureșul Istoric este o regiune geografică și etno-culturală aflată atât pe teritoriul României, cât și al Ucrainei. Relațiile dintre cele două regiuni sunt vechi și se află sub bune auspicii, dezvoltându-se pe mai multe direcții: economică, culturală, turistică.

Gabriel Zetea: Lucrările de la Aeroportul Internațional Baia Mare au fost finalizate în condiții excepționale


Făcând referire la lucrările desfășurate la Aeroportul Internațional Baia Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea  a arătat că au fost aproape finalizate lucrările de reabilitare a pistei aeroportului și de prelungire a acesteia, în condiții excepționale. ”După cum am înțeles din partea instituțiilor din domeniul construcțiilor, lucrările acolo au fost de calitate, ceea ce este un lucru îmbucurător. Felicit atât conducerea Aeroportului, cât și pe cei care s-au ocupat de lucrări și pe toți cei care au fost implicați în acest proiect. Fac însă precizarea că, pe lângă sumele necesare pentru a acoperi lucrările care s-au executat aici și care sunt destul de costisitoare, avem nevoie de cheltuieli complementare, conexe, în special pentru partea de securitate la aeroport. Trebuie să conștientizăm faptul că, odată devenit un aeroport internațional în adevăratul sens al cuvântului, acesta va fi frontieră de stat.

Ali Makin, consulul Ambasadei Republicii Arabe Siriene, în vizită de lucru la Consiliul Județean Maramureș


Ali Makin, Secretar 1 și consul al Ambasadei Republicii Arabe Siriene a fost primit joi, 20 aprilie 2017, în biroul președintelui Consiliului Județean Maramureș, de către șeful administrației județene, Gabriel Zetea și prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț. Oficialul sirian a venit în Maramureș pentru a participa la evenimentele culturale care au avut loc joi, cu începere de la ora 13.00, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare,  respectiv lansarea volumelor ”Antologie Lirică” - autor Nizar Qabbani, ”Zile împreună cu el”- autor Colette Khouri, precum și vernisajul expoziției ”Siria – cultură și istorie”.
Prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț a salutat inițiativa schimburilor culturale inițiată de Alexandru Peterliceanu și a transmis ambasadorului Republicii Arabe Siriene, Walid Othman, invitația de a dezvolta și legăturile economice și turistice. Totodată, Sebastian Lupuț a vorbit despre frumusețile Maramureșului, zone încărcate de tradiție și cultură.

Guvernul a adoptat strategia de descentralizare a României. Shhaideh: „Serviciile publice vor fi mai aproape de cetățeni”


Guvernul a adoptat strategia de descentralizare a României. Premierul Sorin Grindeanu a declarat în ședințe Executivului că toate obiectivele care pot fi trecute în administraţia autorităţilor locale vor fi transferate în gestiunea acestora. Sorin Grindeanu a afirmat la începutul ședinței, că este un proiect „extrem de important” și că acest proces va fi realizat „cu voia Ministerului Justiţiei”.
 Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a spus că avantajul descentralizării îl reprezintă aducerea tuturor serviciilor publice mai aproape de cetățeni.
„Strategia se referă la descentralizarea competențelor în șapte domenii, respectiv Agricultură, Educație, Sănătate, Cultură, Mediu, Tineret și Sport și Turism. (…) Autoritățile locale vor primi competențe exclusive de implementare. Tot ceea ce ține de reglementări naționale, control, inspecție rămâne atributul exclusiv al autorităților centrale. Avantajul descentralizării (…) este de aducere a tuturor serviciilor publice mai aproape de cetățeni”, a afirmat Shhaideh, potrivit Agerpres.

Gabriel Zetea: Administrația locală din Satulung a inaugurat o sală multifuncțională în Finteușu Mic


Marți, 18 aprilie 2017, în a treia zi de Paști, la Finteușu Mic sătenii au avut un nou motiv de sărbătoare. Administrația locală din Satulung a inaugurat o sală multifuncțională cu o capacitate de 250 de locuri, prima de acest fel din localitate, dotată și utilată la cele mai înalte standarde. Este vorba despre o investiție de aproximativ 500.000 de lei, finanțată din bugetul propriu al Consiliului Local Satulung și cu subvenții primite de la Consiliului Județean Maramureș. Lucrarea a fost demarată în primăvara anului trecut și a fost finalizată recent.
Vasile Bujorel Mureșan, primarul comunei Satulung a declarat că, realizarea acestui edificiu reprezintă o nouă promisiune îndeplinită în mandatul său de primar. ”Am făcut un cămin cultural în Finteușu Mic, mai exact o sală multifuncțională care să deservească populației pentru spectacole, nunți, botezuri sau alte evenimente.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2017  -  powered by DSdata