The Best bookmaker bet365 Bonus

Proiecte în valoare de 715 milioane de lei aprobate prin PNDL. Valea Izei și Valea Ruscovei intră în reabilitare din 2018


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a prezentat, în plenul CJ, situația proiectelor aprobate pentru județul Maramureș de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Este vorba despre o sumă de 715 milioane de lei, care însumează finanțarea a 161 de proiecte la nivelul județului.
”Salut ordinul 3680 al ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, doamna Sevil Shhaideh, prin care a fost aprobată lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea programelor de dezvoltare locală pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020. Vorbim despre o sumă extraordinară, la care nimeni nu cred că a sperat și de care vor beneficia administrațiile publice locale din județul Maramureș, pentru programele și proiectele de dezvoltare locală în următorii doi – trei ani de zile.

O nouă ședință a Colectivului pentru impulsionarea colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului


Joi, 13 iulie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc ședința lunară a Colectivului pentru impulsionarea colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului. Ședința a fost condusă de subprefectul județului Maramureș, Gavriș Ardelean. Au participat: Ioan Popa, șef adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Tiberiu Berindan, șef Birou Supraveghere și Control Vamal în cadrul Biroului Vamal de Interior Maramureș, Adriana Hluhaniuc, director executiv economic al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Maramureș, Lucia Duță, director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Oana Oșanu, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș și Lucica Pop, director executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș.

ADIGIDM a stabilit că vor exista șapte centre de colectare a deșeurilor voluminoase în Maramureș


Marți, 11 iulie 2017, în sala de ședințe ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș a avut loc o nouă ședință a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere (ADIGIDM) din județul Maramureș, întâlnire care a fost condusă de președintele Gabriel Zetea și la care au participat mare parte dintre primarii județului. Convocatorul a avut șapte puncte pe ordinea de zi, toate votate în unanimitate de participanții la ședință.
Primul proiect a vizat aprobarea modificării Regulamentului serviciului de salubrizare pentru județul Maramureș, unde s-a stipulat faptul că vor exista șapte centre de colectare deșeuri voluminoase în Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Baia Mare, Seini, Borșa, Șomcuta Mare și Vișeu de Sus.

Întâlnire în vederea constituirii Comisiei Județene de Inventariere a Depozitelor de Steril și a Depozitelor Industriale


Ministerul Economiei a fost abilitat, conform Hotărârii nr. 1/12 iunie 2017 a CNSSU, să înființeze și să coordoneze Comisia Interministerială pentru inventarierea și inspectarea la nivel national a haldelor de steril, cu raportare în 90 de zile de la data Hotărârii. Instituțiile centrale cu responsabilități în punerea în aplicare a Hotărârii nr. 1/2017 a CNSSU sunt: Ministerul Economiei (inclusiv specialiști ai S Conversmin SA București), Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Ministerul Energiei, Ministerul Apelor și Pădurilor (inclusiv Agenția Națională Apele Române, Romsilva și experții Comisiei Naționale pentru Siguranța Barajelor), Ministerul Mediului (inclusiv Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu), Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, CNSSU (inclusiv prin inspectoratele județene).

Tarifele de roaming din Uniunea Europeană au fost eliminate. Românii din UE pot vorbi mai ieftin acasă!


Tarifele de roaming pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul călătoriilor în Uniunea Europeană au fost eliminate începând de joi, 15 iunie 2017, la capătul eforturilor Bruxelles-ului din ultimul deceniu de a arăta euroscepticilor că le poate înbunătăţi viaţa, dar riscurile unor costuri mai mari nu au fost eliminate complet, relatează Reuters, preluat de Romanian Global News.
Riscurile sunt generate de excepţiile obţinute de firme mari de telecomunicaţii şi de refuzul statelor membre de a renunţa la frecvenţele naţionale.
Eliminarea tarifelor suplimentare pentru serviciile de Internet, voce şi text în timpul călătoriilor în alte state membre ale UE a fost un motiv de sărbătoare pentru Comisia şi Parlamentul European, care considarau roamingul un afront faţă de idealurile pieţei unice.

PRIMUL PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI DIN ROMÂNIA - UN PROIECT CO-FINANȚAT DE ADMINISTRAȚIA FONDULUI CULTURAL NAȚIONAL


Complexul Astronomic Baia Mare își continuă programul de accesibilizare a produselor și serviciilor oferite categoriilor de public cu dizabilități de vedere prin proiectul ”CERUL ÎN MÂINILE TALE 2 - PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI”, clasat pe a doua poziție, cu media de 93 de puncte și o co-finanțare de la AFCN, în valoare de 49.150 lei, în cadrul sesiunii de doua de finanțare, pe anul 2017, la aria Patrimoniu Cultural Imaterial.
Proiectul ”CERUL ÎN MÂINILE TALE 2 - PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI”, reprezintă o dezvoltare și extrapolare a proiectului inițial ”Constelații Românești Tradiționale” din anul 2011, care a fost apoi extins la nivel național, în 2013 și apoi a primit o primă rafinare destinată publicului cu dizabilități de vedere în 2016, în cadrul proiectului ”Cerul în Mâinile Tale - expoziție tactilă”, în fapt multisenzorială.

Pentru aleși și-al lor comând, guvernul are bani oricând...


Deseori stau și mă gândesc la șansa pe care ne-a dat-o bunul Dumnezeu de a trăi (de parcă nici n-am fi) în făcătura numită democrație originală, unde totul se petrece ca în lumea nonsensului din poveștile lui Lewis Carroll: cu nelegiuți care elaborează legi și oameni vrednici care-și iau lumea-n cap, cu penali putrezi de bogați și atâția oameni săraci lipiți pământului, cu mine declarate nerentabile și închise, deși ele conțin aur în stare nativă, cu circa o jumătate de hectar de teren arabil (pământ bun de uns pe pâine!) pe cap de locuitor, dar lăsat în paragină și deja înstrăinat în proporție de 50%, pentru ca guvernanții posdecembriști să umble cu limba scoasă după împrumuturile din care, pe urmă, vor fi cumpărate peste 60% din alimentele ce ajung pe mesele românilor tot mai apatici, pe scurt, cu-alegători mereu driblați de-aleșii lor nerușinați.
    Dar cum starea asta dezastruoasă de lucruri nu-i o întâmplare, ci reprezintă axioma postdecembrismului antinațional, este cazul să ne întrebăm: Cât din tragedia noastră revine electoratului și cât se datorează acelui tainic și atotputernic sistem mafiot, căruia nici măcar primii oameni în stat n-au izbutit să-i vină de hac? Dimpotrivă, la sfârșitul mandatului, Emil Constantinescu ne spunea cu resemnarea aflătorului în treabă că a fost învins de sistem, iar Traian Băsescu se arăta mulțumit de scorul egal cu acesta, după un „meci” întins pe durata a zece ani!

Situația biletelor de tratament pentru pensionari, discutată în ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice


Situația biletelor de tratament pentru pensionari a fost luată în discuție în ședința  Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, care s-a desfășurat la Prefectura Maramureș. Ședința a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean.
Ștefan Lupșa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, și-a exprimat dorința ca biletele să fie contractate cu un an mai devreme, dar și să se acorde mai multe bilete pentru perioada de vară. De asemenea, el a cerut ca, în prețul biletului, care este de 50% din pensie, să fie inclus și transportul către și dinspre stațiune spre localitatea de domiciliu. Pensionarii doresc majorarea numărului de bilete de tratament care le sunt distribuite.

Lars –Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt a propus dezvoltarea unor relații turistice între Maramureș și Germania


Lars –Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt din Germania a fost primit, miercuri seara, de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de delegația care l-a însoțit la discuții. Un vechi prieten al Maramureșului - prima sa vizită în Maramureș fiind în anul 2011- , deputatul german este președintele Asociației de Turism din landul Saxony –Anhalt. Discuțiile purtate în cabinetul șefului administrației județene au vizat, în principal, domeniul turismului. Parlamentarul german a arătat că a ajuns încă de luni în România, oprind la Alba Iulia, dar apoi pașii l-au adus în Maramureș.
”Baia Mare și Maramureșul înseamnă turism. Turismul este cel mai aproape de inima mea, iar în județul vostru, turismul este o temă actuală. În urma numeroaselor vizite pe care le-am făcut aici, am aflat că Maramureșul este ceva special. Situat la poalele Munților Carpați, acest județ este spectaculos prin frumusețea sa.

România va sprijini construirea podului peste Tisa care va lega Sighetu Marmației cu Slatina


Săptămâna trecută ministrul adjunct al Infrastructurii Ucrainei pentru Integrare Europeană, Viktor Dovgani, a purtat discuții cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Ministerului Afacerilor Externe din România, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.
Astfel, fost stabilită data desfășurării la Kiev Comisiei Mixte de Transport Rutier Internațional – 13-14 iunie 2017. România și Ucraina au convenit să lanseze negocieri privind liberalizarea traficului aerian și un acord privind cerul deschis.
Ministerul român al Transporturilor va finanța studiul de fezabilitate al podului peste râul Tisa între Sighetu Marmației și Slatina, regiunea Transcarpatia.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2017  -  powered by DSdata