The Best bookmaker bet365 Bonus

Campania APIA de depunere a cererilor unice de plată 2017


La Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Maramureș, au fost depuse în cadrul campaniei de depunere a cererilor unice de plată, în anul 2017, 19.688 cereri pentru o suprafață de 61.900 ha. La această dată, peste 15.000 potențiali fermieri, cu o suprafață de aproximativ 88.000 ha, nu au depus încă cererea unică de plată.
Termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este 15 MAI 2017, iar unul din obiectivele prioritare ale Guvernului României îl reprezintă absorbția fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România. Există riscul ca fermierii să nu poată să depună cererea unică de până la termenul stabilit – 15 mai 2017.

Gabriel Zetea: Consiliul Județean a aprobat o cotizație de câte 50.000 de lei în 2017, pentru susținerea a patru GAL-uri din Maramureș


Într-un raport prezentat Consiliului Județean Maramureș de către Claudia Breban, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte s-a propus aprobarea cotizațiilor Consiliului Județean Maramureș pentru Asociația Grup de Acțiune Locală Maramureș Vest, Asociația Microregională Mara-Natur, Asociația Grup de Acțiune Locală Valea Izei – Moisei și Asociația Grupul de Acțiune Locală Mara – Gutâi în anul 2017.  Grupurile de Acţiune Locală (GAL) sunt entităţi care reprezintă parteneriate public- private, constituite din reprezentanţi ai sectorului public, privat şi civil, desemnaţi dintr-un teritoriu rural omogen, care vor trebui să îndeplinească o serie de cerinţe privind componenţa și teritoriul acoperit şi care vor implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului.  
”În vederea întăririi capacității de dezvoltare și implementare a strategiilor locale de dezvoltare, în scopul conservării patrimoniul rural și cultural, al dezvoltării mediului econimic, a îmbunătățirii abilităților organizatorice ale comunităților locale, pentru accesarea de fonduri în acest sens în următoarea perioadă de programare, Județul Maramureș a considerat oportună aderarea la Asociațiile menționate.

Dorin Buda: ”Dorim să oferim maramureșenilor zboruri la prețuri decente, în țară și străinătate”


În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș desfășurată mați, 4 aprilie 2017, aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017 al R.A. „Aeroportul Internaţional” Baia Mare. Se estimează a se realiza transferuri pentru cheltuieli curente în sumă de 5.000 mii lei, transferuri pentru investiții în sumă de 15.812 mii lei și venituri proprii în sumă de 1050 mii lei. Directorul Aeroportului Internațional Baia Mare, Dorin Buda a prezentat plenului necesarul bugetului solicitat și a subliniat faptul că, interesul tuturor este de a oferi maramureșenilor zboruri la prețuri decente în țară și în străinătate.
”În data de 31 martie 2017 s-a făcut recepția la lucrările contractate pentru extinderea și modernizarea suprafețelor aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare.

Ce câștiguri vor avea bugetarii, în noua lege a salarizării unice. Un bibliotecar va lua 4.800 de lei, mai mult decât un medic specialist sau un polițist


Ce câștiguri vor avea bugetarii, potrivit noii legi a salarizării unitare PSD-ALDE. Liderul PSD Liviu Dragnea a prezentat, pe Facebook, care vor fi salariile diferitelor categorii profesionale, începând cu anul acesta.

Interesant este că, potrivit cifrelor prezentate, un bibliotecar va câștiga anul acesta 4.800 de lei, mai mult cu 400 de lei decât un medic specialist sau un subinspector de poliție.

Medicul specialist va avea un salariu de 4.400 de lei, bibliotecarul -4.800 de lei

Legea salarizării unitare prevede că un medic rezident, în anul I, va avea anul acesta un salariu de 2.621 de lei, iar în 2018 va ajunge la 5.700 de lei, adică 1.266 de euro. Medicul specialist va începe cu un salariu de 4.400 de lei, dar va ajunge în 2018 la 12.300 de lei. Medicul primar va avea anul acesta 5.600 de lei, iar peste un an salariul său va ajunge la 12.300 de lei. Medicul primar va începe cu 5.900 de lei și peste un an va câștiga 16.600 de lei.

Bugetul propriu al județului Maramureș a fost adoptat în ședință extraordinară de plenul CJ


Marți, 4 aprilie 2017, aleșii județeni s-au întâlnit într-o ședință extraordinară, de la ora 13.00, pentru a aproba bugetul propriu al Consiliului Județean Maramureș, dar și alte șase proiecte aflate pe ordinea de zi. Primul proiect supus votului plenului a fost aprobarea cotizațiilor Consiliului Județean Maramureș pentru GAL-urile din județ, respectiv Asociația Grup de Acțiune Locală Maramureș Vest, Asociația Microregională Mara – Natur, Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Izei – Moisei și Asociația Grupul de Acțiune Locală Mara – Gutâi, în anul 2017. Potrivit declarațiilor făcute de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, fiecare dintre cele patru GAL-uri va primi câte 50.000 de lei, bani necesari pentru funcționarea acestor entități până la accesarea de fonduri europene prin proiectele pe care urmează să fie depuse. ”Așa cum am discutat cu reprezentanții tuturor GAL-urilor în întâlnirile pe care le-am avut de-a lungul timpului, am decis să intrăm ca membri-asociați în fiecare dintre aceste asociații.

222 de dosare de analizat, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Județene de Fond Funciar


Comisia Județeană de Fond Funciar, întrunită în ședință vineri, 31 martie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut pe ordinea de zi analizarea a 225 dosare, având ca obiect validarea/invalidarea a 197 documentații privind terenuri agricole și a 28 privind terenuri cu vegetație forestieră. Întâlnirea a fost condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, președintele comisiei.  
S-au avut în vedere solicitări privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri de pe raza a peste 30 de unități administrativ-teritoriale.
Marea majoritate a dosarelor au vizat terenuri situate în zone necooperativizate, respectiv terenuri care nu au fost preluate de stat sau CAP, pe care cetățenii le folosesc, însă nu dețin titluri de proprietate. În cazul terenurilor cu vegetație forestieră, Comisia Județeană a pus în executare mai multe hotărâri judecătorești rămase definitive, în sensul validării amplasamentelor pentru a se putea elibera titlul de proprietate.

Raportul asupra stării economice și sociale a județului Maramureș, prezentat la ședința Comisiei de Dialog Social


Ședința Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș miercuri, 29 martie, a avut ca prim punct pe ordinea de zi prezentarea Raportului asupra stării economice și sociale a județului Maramureș pe anul 2016, care a fost făcută de Marius Pop, director executiv adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramureș.
În continuare, s-au purtat discuții pornind de la adresa Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare, prin care se solicită sprijinul autorităților județene cu privire la declinul din ultimii ani al transportului pe calea ferată. A fost prezent, alături de alți reprezentanți ai sindicatelor, și Petru Boga (Sindicatul Libertatea), care a vorbit despre greutățile cu care se confruntă acest sector de activitate și angajații băimăreni din domeniu.

Proprietarii privați de păduri acuză. Subvențiile stopează creșterea pădurilor în România


România are în prezent un Fond Forestier de 6,5 milioane de hectare de pădure, dar acesta ar fi fost și mai mare dacă nu apăreau fondurile europene care să stopeze procesul de împădurire, spun specialiștii din domeniu silvic.
În 2008, prin Codul Silvic au fost adăugate la Fondul Forestier toate pășunile care aveau suprafață forestieră de cel puțin 40%. „Așa s-a ajuns ca Fondul Forestier să crească de la 6,3 la 6,5 milioane de hectare de pădure”, a declarat Dorel Fechete, directorul executiv Administrația Pădurilor Private.
Potrivit lui, dacă nu apăreau subvențiile de la APIA, la ora actuală munții României ar fi fost și mai împăduriți. „Odată cu APIA și cu subvențiile pentru pășuni au început să curețe pășunile de copaci pentru a putea primi subvenția”.

JUMĂTATE din POPULAŢIA din România trebuie să PRIMEASCĂ BANI de la stat


Dupa 20 ani de la Marea privatizare, piata de capital din Romania are o evolutie interesanta a numarului detinatorilor de actiuni care au rezultat din programul de privatizare in masa, informează Capital. In perioada 1996-1997 cei care au fost eligibili sa primeasca actiuni in urma privatizarii isi puteau valorifica actiunile.
Daca initial erau 18.750.498 actionari (care au avut si au primit dreptul de a detine actiuni), numarul acestora a scazut treptat (8.992.575 in 2013 si 8.904.547 in 2014).
In anul 2017 numarul actionarilor este de 8.476.580, aproape jumatate din populatia din Romania.
Unele actiuni sunt latente pentru ca nu s-a mai interesat nimeni de ele.

O pasiune costisitoare! 2.200 de români care caută comori pierd bani în loc să se îmbogățească


Unii se cațără pe munți, alții fac bungee jumping, dar una dintre cele mai ciudate pasiuni este cea a căutătorilor de comori.
În ultimii ani, un singur căutător a avut norocul de a descoperi o comoară. În România există o comunitate numeroasă a căutătorilor de comori care se laudă cu „capturile”, la fel cum o fac pescarii, pe forumul detectiemetal.com.  Forumul are 2.200 de membri, iar pasionații cred că numărul total al căutătorilor de comori  este undeva la 3.000,  pentru că mai sunt unii care nu au nevoie de “publicitatea” internetului.
Cei care vor să se apuce de căutat comori trebuie să ştie că principalul ajutor al oricărui temerar este banalul detector de metale. Cu ajutorul aparatului se localizează o concentraţie de metal mai mare decât cea a minereurilor din zona respectivă.  Cu cât aparatul este mai scump, cu atât depistează comori la adâncimi cât mai mari. Un detector care „vede” la doi metri sub pământ costă 15.000 de euro.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2017  -  powered by DSdata