The Best bookmaker bet365 Bonus

Cu promisiunea din partea dr. Raed Arafat, Gabriel Zetea vrea un Dispecerat integrat SMURD în Maramureş


Au fost făcuţi noi paşi în ceea ce priveşte relaţiile româno-ucrainene. Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş i-a însoţit pe Vasyl Plavyuk – primguvernator al Regiunii Ivano-Frankivsk şi pe dr. Melnyk Roman Mychailovyci, director al Departamentului pentru Sănătate al regiunii Ivano-Franskivsk la Târgu Mureş pentru a lua noi informaţii referitoare la sistemul medical de urgenţă românesc implementat în România de dr. Raed Arafat,

secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Important pentru Maramureş este faptul ca Gabriel Zetea a obţinut promisiunea lui Raed Arafat pentru a realiza un Dispecerat integrat SMURD în Maramureş.

Vizita de două zile a reprezentanţilor ucraineni a implicat deplasarea, pe 16 noiembrie 2013, la Tg. Mureş, unde a avut loc întâlnirea oficialilor ucraineni cu dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sănătăţii. Gabriel Zetea a fost însoţit şi de Viorel Deghid, preşedinte-director general al CAS Maramureş şi dr. Rareş Pop, director executiv DSP Maramureş, care au însoţit echipa din ţara vecina la Tg. Mureş, unde le-a fost prezentat centrul integrat în servicii de urgenţă pentru Transilvania de la UPU-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Mureş, centrul de instruire SMURD şi dotările din cadrul ISU Târgu Mureş. Se preconizează ca luna viitoare să fie demarat un proiect similar SMURD în Ivano-Frankivsk, program pilot pentru Ucraina. Un prim pas constă în şcolarizarea pompierilor, medicilor şi a paramedicilor ucraineni în serviciile de medicină de urgenţă din Târgu Mureş. Vasyl Plavyuk – primguvernator al Regiunii Ivano-Frankivsk şi pe dr. Melnyk Roman Mychailovyci, director al Departamentului pentru Sănătate al regiunii Ivano-Franskivsk au fost încântaţi de cele prezentate de dr. Raed Arafat. „Noi aşteptăm semnarea acordului de asociere la UE şi suntem interesaţi să construim un sistem de medicină de urgenţă la noi sub patent european. Exista similitudini geografice intre noi şi români astfel încât dorim să vedem cum funcţionează sistemul de medicină de urgenţă în zona montană a Maramureşului. Apreciem ce am văzut în Baia Mare şi la Târgu Mureş, eu fiind deja a doua oara la SMURD Târgu Mureş, sperând ca în cel mai scurt timp să avem şi noi aşa ceva. Cu vizita de sâmbătă de la Tg. Mureş noi dorim să luăm toate informaţiile, medical şi juridic, referitor la modul în care este organizat, administrat, finanţat şi cum se lucrează operativ la nivelul SMURD-ului din România. Mai doresc să mulţumesc maramureşenilor pentru ajutorul acordat” a precizat dr. Melnyk Roman Mychailovyci.   

Dispecerat integrat SMURD în Maramureş

Şi pentru medicina de urgenţă din Maramureş vizita a fost una benefică. Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş şi preşedinte judeţean al PSD a discutat îndelung cu Raed Arafat despre Maramureş şi despre sistemul medical de urgenţă maramureşean. „Am smuls promisiunea domnului doctor Arafat că în cel mai scurt timp vom avea şi în Baia Mare, în Maramureş, un dispecerat integrat pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, unde să lucreze împreună pompieri, Poliţie, medici, jandarmi şi Ambulanţă, integraţi în cadrul numărului unic de urgenţă 112!” a precizat Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro