The Best bookmaker bet365 Bonus

România va găzdui ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike


România va organiza, prin Federația Română de Ciclism, Campionatul European de Mountain Bike, ediția 2024. Desemnarea vine ca urmare a unei inițiative din anul 2021 a ministerului de resort.
Un prim pas în acest sens a fost făcut joi, prin întrevederea care a avut loc la Palatul Victoria, între primul-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sportului, Eduard Novak, președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan, și antrenorul federal al Federației Române de Ciclism, Cristiano Valoppi.
„Discuțiile cu privire la organizarea Campionatului European de Mountain Bike au început încă de anul trecut cu președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, căruia îi mulțumesc pentru încrederea acordată. Mă bucur că vom organiza în premieră în România o competiție de acest nivel. Totodată, le mulțumesc premierului Nicolae-Ionel Ciucă si vicepremierului Kelemen Hunor pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de anvergură. Pentru ciclismul și sportul românesc este încă o reușită majoră”, a declarat Eduard Novak, ministrul sportului.



România are peste o sută de cluburi de ciclism

În comunicat se precizează că prin vocea primului-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, Guvernul României și-a exprimat decizia de a sprijini această inițiativă: „Organizarea în țara noastră a acestei competiții europene va încuraja tinerii să practice acest sport și va putea oferi oportunități de promovare a României la nivel european și internațional.”
Competiția, care ar urma să facă parte din etapele de calificare pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, va avea loc la începutul lunii mai 2024. Peste 400 de concurenți vor lua startul în patru probe de concurs: XCO, XCC, XCE și XCR.
Peste o sută de cluburi de ciclism funcționează în România, potrivit statisticilor oficiale, activând peste 100.000 de cicliști.
Proiectele aflate în derulare vizează realizarea a peste 3.000 de kilometri de trasee pentru biciclete, la nivel național, în următorii ani.

https://www.descopera.ro/dnews/20134299-romania-va-gazdui-editia-2024-a-campionatului-european-de-mountain-bike

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro