The Best bookmaker bet365 Bonus

”Zilele Maramureșului” - o sărbătoare a identității noastre ajunsă la a V-a ediție


Începând de vineri, 17 mai, până duminică, 19 mai 2019, Maramureșul îmbracă straie de sărbătoare. Obiceiurile, tradițiile și datinile noastre străbune vor fi prezentate tuturor celor dornici să le descopere, iar Consiliul Județean Maramureș alături de instituțiile din subordine și de reprezentanții administrațiilor locale implicați în proiectul ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” vor depune toate diligențele pentru ca ce-a de-a V-a ediție să fie la fel de reușită ca evenimentele din anii anteriori.
”Maramureşul poate fi definit în multe feluri. Pentru a fi cunoscut e nevoie doar de ochi şi de câteva albume, hărţi şi cataloage de prezentare. Ca să-l înţelegi, e nevoie de suflet. Iar sufletul acestor locuri sunt oamenii lui și întreaga zestre de cultură, istorie și tradiții pe care o poartă și o transmit peste generații, ca pe o comoară sfântă. Un Maramureş care respiră onoare, curaj, patriotism, hărnicie, sacrificiu. Un Maramureş de care putem fi mândri și pe care Consiliul Județean Maramureș încearcă să-l promoveze cu fiecare ocazie și oportunitate.

Cred cu tărie că noi, maramureșenii, nu împărţim doar un areal geografic. Ci, mai presus de toate, împărţim aceleaşi credinţe şi idealuri. Şi noi ştim, asemeni meşterilor că nu poţi realiza o construcţie rezistentă, fără o fundaţie solidă. Iar pietrele noastre de temelie au fost valorile moştenite şi respectate cu sfinţenie de la strămoşii noştri: credinţa în Dumnezeu, cultura, tradițiile și obiceiurile, bogatul nostru patrimoniu material și imaterial. Tocmai acestea sunt elementele pe care evenimentul ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” le promovează an de an. Ajunsă la a V-a ediție, acestă manifestare a devenit în timp o adevărată sărbătoare a identității noastre, pentru că adună împreună tot ceea ce județul nostru are mai bun și mai frumos, toate acele elemente care construiesc, ca un puzzle sufletul Maramureșului,”, arată președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Parada Zilelor Maramureșului are loc vineri, 17 mai, la ora 11.30

Evenimentele debutează vineri, 17 mai 2019, la ora 10.00, cu primirea invitațiilor la sediul Consiliului Județean, urmând ca, de la 10.30, să aibă loc ședința festivă. Parada Zilelor Maramureșului va începe la ora 11.30, traseul pornind de la Palatul Administrativ din Baia Mare, până la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare. Deschiderea oficială a evenimentului a fost programată pentru ora 12.30, la Teatrul de Vară.
Dintre acțiunile stabilite pentru ziua de vineri amintim: @stro-cult – astronomie culturală - vizitarea gratuită, între orele 9.00 – 15.00, a expozițiilor „Sistemul Solar” și „Constelații Românești Tradiționale”, observații astronomice asupra Soarelui la Complexul Astronomic Baia Mare; vizitarea expoziției permanentă și a expozițiilor temporare „Minerale în filatelia românească” și „Minerale și asociații minerale din România”; simpozionul științific național „Patrimoniul natural” care vor avea loc la Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare, între orele 9.00 – 17.00; între 10.00 și 16.30, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» va fi prezentată expoziția permanentă „Repere europene între tradiții și inovații”; la Complexul expozițional și de ateliere «Colonia Pictorilor – GALERIA HOLLÓSY», între orele 10.00 – 18.00, iubitorii de frumos pot să admire capodoperele muzeale ale artei băimărene. Achiziții și restaurări 2008 – 2018; între orele 10.00 – 17.00, expoziția de artă fotografică dedicată Zilei Naționale a Portului Tradițional din România a artistului fotograf Ilie Tudorel, intitulată ”România în straie tradiționale” va avea loc în Salonul Artelor, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”.
    A V-a ediție a Festivalului Dacilor Liberi va avea loc tot vineri, la Muzeul Satului din Baia Mare, între orele 10.00 – 18.00, iar în același interval, la muzeu vor putea fi admirați și Caii Unirii, respectiv caii care au participat la proiectul „Drumul Unirii”. De la ora 11.00, în holul Palatului Administrativ va putea fi admirată expoziția foto ”Biserici de lemn din Țara Lăpușului”, iar la ora 13.00 va avea loc deschiderea oficială a Târgului de promovare ”Bun de Maramureș”, ediția a II-a, la Muzeul Satului Baia Mare. Tot de la ora 13.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș va fi difuzat filmul istoric documentar Regele Ferdinand I Întregitorul, sub egida ”Oamenii mari care au făcut România Mare”, iar la Teatrul de Vară va debuta Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am  fost ș-om fi”.
    De la ora 16.00 se va desfășura meciul de fotbal caritabil „Gloriile fotbalului maramureșean”  - „Legendele fotbalului românesc”, pe stadionul Viorel Mateianu, în timp ce la Teatrul de Păpuși va avea loc concertul de muzică clasică, clasele de canto clasic, saxofon, pian, chitară. Noaptea muzeelor începe la ora 18.00, la Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației, unde a fost gândit un program special. Seara se va încheia cu un concert de muzică folk, care va începe la ora 20.00, în Centrul Vechi al municipiului.

    Alina Eremie și Loredana încântă publicul la finalul evenimentului ”Maramureș Air Show”

    Sâmbătă dimineața, la ora 9.00, în Ungureni are loc a II-a ediție a Cupei Off-Road, unde iubitorii de aventură și adrenalină sunt așteptați în număr cât mai mare. Ziua și noaptea muzeelor 2019 continuă cu ”Ziua Internațională a Muzeelor”, între orele 9.00 – 17.00, la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în timp ce, între 9.00 și 23.00, Complexul Astronomic Baia Mare a pregătit, gratuit, o mulțime de activități.
    De la 9.30, în Sala „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ din Baia  Mare se va desfășura simpozionul științific: Ziua Națională a costumului tradițional din România, ediția a IV-a, iar între orele 10.00 și 16.00, la Muzeul Satului va avea loc Târgul tinerilor meșteșugari, aici continuând și Festivalul Dacilor Liberi, prezentarea ”cailor Unirii”, dar și targul de promovare ”Bun de Maramureș”.  
    Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am  fost ș-om fi” continuă în Sighetu Marmației, de la ora 14.00. Tot de la 14.00, la Teatrul de Vară din Baia Mare debutează ediția I a Festivalului folcloric ”Flori de Maramureș”.
    Un eveniment așteptat cu mare nerăbdare este ”Maramureș Air Show”, care va avea loc cu începere de la ora 15.00, la Aeroportul Internațional Maramureș. Tot la Aeroport, cu începere de la ora 18.00, va avea loc un concert de muzică pop dance susținut de Alina Eremie și Loredana.
    Duminică, 19 mai, continuă Cupa Off-Road la Ungureni, dar și acțiunile demarate de Planetariu, muzee, precum și evenimentele stabilite în Muzeul Satului din Baia Mare. Tot duminică, între orele 12 – 17.00 va avea loc festivalul-concurs „Mândru-i danțu pe la noi”, ediția a IX a, care se desfășoară la Căminul Cultural din Recea. La aceeași oră, la Școala din Valea Chioarului se desfășoară Festivalul Portului și Dansului Popular „Vatra Chioreană”. De la ora 14.30 va avea loc concertul aniversar pentru 130 de ani de activitate a Corului „Glasul Chioarului”  din Șomcuta Mare, la Casa de Cultură din localitate.
    Regalul folcloric ”Maramureșu’ răsună”, în organizarea Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” va avea loc pe scena amplasată în centrul vechi al Municipiului Baia Mare, unde printre invitați se numără și Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău - dirijor maestrul Nicolae Botgros, Florentina și Petre Giurgi, Mariana Deac, Cristian Pomohaci, Andreea Ghițiu, Larisa Uță, Ioana Pricop, Ionuț Sima, Cecilia Bozga, Ghiță Breban, Ansamblul Folcloric Național Transilvania.

Program:

Vineri 17 mai
Ora 9.00 – 15.00 @stro-cult – astronomie culturală
Vizitarea gratuită a expozițiilor „Sistemul Solar” și „Constelații Românești Tradiționale”, observații astronomice asupra Soarelui (dacă vor permite condițiile meteo)
Locaţia: Complexul Astronomic Baia Mare
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 9.00 – 17.00 Vizitarea expoziției permanentă și a expozițiilor temporare „Minerale în filatelia românească” și „Minerale și asociații minerale din România”; Simpozionul științific național „Patrimoniul natural”
Locaţia: Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
Organizator: Muzeul de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 16.30 Expoziția permanentă „Repere europene între tradiții și inovații”
Locaţia: Sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00  – 17.00 România în straie tradițonale
Expoziție de artă fotografică dedicată Zilei Naționale a Portului Tradițional din România a artistului fotograf Ilie Tudorel
Locaţia: Salonul Artelor, Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”
Organizator: Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00 Festivalul Dacilor Liberi, ediţia a V-a
Locaţia: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Asociaţia Culturală Omnis Barbaria
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00 Caii Unirii
Prezentarea cailor care au participat la proiectul „Drumul Unirii” (cu posibilitatea de plimbare în Muzeul Satului)
Locaţia: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00 Capodopere muzeale ale artei băimărene. Achiziții și restaurări 2008-2018
Expoziția tematică temporară.
Locaţia: Complexul expozițional și de ateliere «Colonia Pictorilor – GALERIA HOLLÓSY»
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare
Parteneri: Filiala Baia Mare a U.A.P.R., Municipiul și Consiliul Local Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș

10.00 – 10.30 Primirea invitaților la sediul Consiliului Județean Maramureș
Locația: Palatul Administrativ din Baia Mare
Organizator: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.30 Ședința festivă a  Consiliul Județean Maramureș
Locația: Sala Bogdan Vodă din cadrul Palatul Administrativ Baia Mare
Organizator: Consiliul Județean Maramureș

Ora 11.00  Expoziție foto ,,Biserici de lemn din Țara Lapușului’
 Locația: Holul Palatului  Administrativ
Organizator: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

11:30 Parada Zilelor Maramureșului
Traseu: Palatul Administrativ din Baia Mare - Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare
Organizatori: Consiliul Județean Maramureș
Parteneri: Instituțiile subordonate Consiliului Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare

12:30 Deschiderea oficială a evenimentului „Zilele Maramureșului”
Locația: Teatrul de Vară
Organizatori: Consiliul Județean Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

12.30 – 15.30 Hai la Soare!
Observații astronomice asupra Soarelui (în funcție de condițiile meteo)
Locația: Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș

13.00 Deschiderea oficială a Târgului de promovare „Bun de Maramureș”, ediția a II a
Locația: Muzeul Satului Baia Mare
Organizatori: Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș , Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Municipiul  Baia Mare

Ora 13.00 Oamenii mari care au făcut România Mare
Difuzare film istoric documentar Regele Ferdinand I Întregitorul
Locația: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Organizator: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 13.00 Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am  fost ș-om fi”
Locaţia: Teatrul de Vară
Organizator: Școala Populară de Artă „Liviu Borlan”
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Sighetu Marmației, Clubul Copiilor Sighetu Marmației, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș


Ora  14.00  Vernisaj expoziție „Mărgăritare bănățene”
Expoziție de costume tradiționale, podoabe și documente fotoetnografice
Locaţia: Secția Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș       
Organizator: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Parteneri: Muzeul Satului Bănățean Timișoara și Consiliul Județean Maramureș

Ora 16.00 „Gloriile fotbalului maramureșean”  - „Legendele fotbalului românesc”
Meci de fotbal caritabil
Locaţia: Stadion Viorel Mateianu, Baia Mare
Organizator: Consiliul Județean Maramureș
Parteneri: Municipiul Baia Mare, Liga Legendelor

Ora 16.00 Patrimoniul cultural și promovarea în mediul online
 Locația: Secția Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș       
Organizator: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora16.00  Concert de muzică clasică, clasele de canto clasic, saxofon, pian, chitară
Locaţia: Teatrul de Păpuși
Organizator: Școala Populară de Artă „Liviu Borlan”
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 18.00 „Noaptea Muzeelor”
Program special organizat de Muzeul Maramureșan Sighetu Marmației
Locația: Muzeul Maramureșan Sighetu Marmației
Organizator: Muzeul Maramureșan Sighetu Marmației, Primăria Municipiului Sighetu Marmației

Ora 20.00  Concert de muzică folk „Flori de mină”
Invitați:  Ducu Berți, Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Magda Pușcaș, Rareș Suciu , Florin Ștefan, Vali Moldovan, Florin Săsărman și Focul Viu
Locaţia: Scena amplasată în centrul vechi al Municipiului Baia Mare
Organizator: Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare

    
Sâmbătă 18 mai
Ora 9.00 Cupa Off - Road, ediția a IIa
Înscrierile în această competiție se pot face la numerele de telefon 0749326106 sau 0748579650.  
Locație: Ungureni, nr. 278
Organizator: Primăria Cupșeni

Ora 9.00 – 15.00  @stro-cult – astronomie culturală
Vizitarea gratuită a expozițiilor „Sistemul Solar” și „Constelații Românești Tradiționale”, observații astronomice asupra Soarelui (dacă vor permite condițiile meteo)
Locaţia: Complexul Astronomic Baia Mare
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 09.00 – 17.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. Ziua Internațională a Muzeelor  Vizitarea expoziției permanentă și a expozițiilor temporare: „Minerale în filatelia românească” și „Minerale și asociații minerale din România”
Locaţia: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare
Organizator: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

Ora 9.00 – 23.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. Descoperă Universul la planetariu
Vizitarea gratuită a expozițiilor; Ateliere creativ educative pentru copii; Prezentare filme documentare tematice; Spectacole de planetariu cu acces gratuit (în limita locurilor disponibile) Observații Astronomice de seară – între orele: 21.30 – 23.30
Locaţia: Complexul Astronomic Baia Mare
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare

Ora 9.30 Simpozionul științific: Ziua Națională a costumului tradițional din România, ediția a IV-a
Locația: Sala „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ din Baia  Mare
Organizator: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00  – 16.00 Târgul tinerilor meșteșugari
Locația: Muzeul Satului
Organizator: Palatul Copiilor Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș

Ora 10.00  – 17.00 România în straie tradițonale
Expoziție de artă fotografică dedicată Zilei Naționale a Portului Tradițional din România a artistului fotograf Ilie Tudorel
Locaţia: Salonul Artelor, Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”
Organizator: Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00 Festivalul Dacilor Liberi, ediţia a V-a
Locaţia: Muzeul Satului Baia Mare
Organizatori: Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Asociaţia Culturală Omnis Barbaria
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00  Caii Unirii
Prezentarea cailor care au participat la proiectul „Drumul Unirii” (cu posibilitatea de plimbare în Muzeul Satului)
Locaţia: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00  Târg de promovare „Bun de Maramureș”, ediția a II a
Locația: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Municipiul Baia Mare
 
Ora 11.00  Conferință „Maramureșul și literatura Europei Centrale”
Locația: Sala „Vasile Lucaciu” a Palatul Administrativ din Baia Mare
Organizator: Revista de Cultură „Nord Literar”
Partener: Consiliul Județean Maramure

Ora 11.00 Ruptu sterpelor
Ieșirea oilor la munte - este cea mai veche și completă sărbătoare pastorală, care ne leagă de străvechile datini ale dacilor liberi de pe aceste meleaguri
Locația: Leordina, Calea Carelor
Organizator: Primăria Leordina

11.00 – 13.00 Hai la Soare!
Observații astronomice asupra Soarelui (în funcție de condițiile meteo)
Locația: Parcul Mara
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener:  Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare

Ora 14.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. „Oamenii mari care au făcut România Mare”
Difuzare film istoric documentar George Pop de Băseşti – Bătrânul naţiei
Locația: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Organizator: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş

Ora 14.00 Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am  fost ș-om fi”
Locația: Centrul municipiului Sighetu Marmației
Organizator: Școala Populară de Artă „Liviu Borlan”
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Sighetu Marmației, Clubul Copiilor Sighetu Marmației

14.00 – 16.00 Hai la Soare!
Observații astronomice asupra Soarelui (în funcție de condițiile meteo)
Locația: Zona RFN
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare

Ora 14.00 – 18.00 Festival folcloric „Flori din Maramureș”, ediția I
Locația: Teatrul de vară
Organizator: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 15.00 - Concurs național de pictură și grafică „Ilie Cămărășan”
Simpozion cu tema „Tinerii artiști din orașul Școlii băimărene de pictură”.
Locaţia: Bastionul Măcelarilor
Organizator: Școala Populară de Artă „Liviu Borlan”
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 15.00 Maramureș Air Show
Locaţia: Aeroportul Internațional Maramureș
Organizator: Aeroportul Internațional Maramureș
Parteneri: Consiliul Județean Maramureș, Universal Alloy Corporation Europe SRL , Ro Credit IFN

Ora 18.00  Seara de film etnologic
Locația: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Organizator: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 17.00 – 23.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. Expoziția permanentă „Repere europene între tradiții și inovații”
Locaţia: Sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Ora 18.00 – 22.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019.  Muzeul Viu.  Atelierele pentru copii „Mamutul” şi „Arta Olăritului”
Locația: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Organizator: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş

Ora 18.00 – 24.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019
Locația: Muzeul Satului Baia Mare (între orele 18- 20). Clădirea Pavilionară a Muzeului de Etnografie și Artă Populară   Maramureș (între orele 18-24)
Organizator: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Ora 18.00 – 24.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019.  Capodopere muzeale ale artei băimărene. Achiziții și restaurări 2008-2018
Expoziția temporară tematică.
Locaţia: Complexul expozițional și de ateliere «Colonia Pictorilor – GALERIA HOLLÓSY»
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Parteneri: Filiala Baia Mare a U.A.P.R., Municipiul și Consiliul Local Baia Mare

Ora 18.00 – 24.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. Noaptea Europeană a Muzeelor
Vizitarea expoziției permanente, vizitarea expozițiilor temporare: „Minerale în filatelia românească” și „Minerale și asociații minerale din România”, proiecție de filme documentare din domeniul științelor naturii
Locaţia: Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
Organizator: Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
 
Ora 18.00 Concert de muzică pop dance Alina Eremie, Loredana
Locaţia: Aeroportul Internațional Maramureș
Organizator: Aeroportul Internațional Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș
       
Ora 18.00 – 24.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. Noaptea Muzeelor. Vizitare expoziţii, vizionarea de filme documentare
Locația: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Organizator: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi Bastionul Măcelarilor
Ora 20.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019.  Vernisajul expoziției temporare tematice NOUA «ȘCOALĂ DE PICTURĂ». Absolvenților  învățământului artistic superior din Baia Mare – MASTERANZII (1)
Locaţia: Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare » – Sala de expoziții temporare
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Partener: Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere


Ora 21.00 ZIUA ȘI NOAPTEA MUZEELOR 2019. Concert extraordinar susținut de Corul din Finteușu Mare - dirijor Andrei Dragoș
Locaţia:  Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
Organizator: Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare

Duminică 19 mai
Ora 9.00  Cupa Off - Road, ediția a IIa
Înscrierile în această competiție se pot face la numerele de telefon 0749326106 sau 0748579650.  
Locație: Ungureni, nr. 278
Organizator: Primăria Cupșeni

Ora 10.00 – 15.00  @stro-cult – astronomie culturală
Vizitarea gratuită a expozițiilor „Sistemul Solar” și „Constelații Românești Tradiționale”, observații astronomice asupra Soarelui (dacă vor permite condițiile meteo)
Locaţia: Complexul Astronomic Baia Mare
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 9.00 – 17.00 Vizitarea expoziției permanentă și a expozițiilor temporare: „Minerale în filatelia românească” și „Minerale și asociații minerale din România”
Locaţia: Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
Organizator: Muzeul de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 16.30 Expoziția permanentă „Repere europene între tradiții și inovații”
Locaţia: Sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 16.30 NOUA «ȘCOALĂ DE PICTURĂ». Absolvenți ai  învățământului artistic superior din Baia Mare - MASTERANZII (1)
Locaţia: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - Sala de expoziții temporare
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Parteneri: Consiliul Județean Maramureș, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere

Ora 10.00-18.00 Festivalul Dacilor Liberi, ediţia a V-a
Locaţia: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Asociaţia Culturală Omnis Barbaria
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00 Caii Unirii
Prezentarea cailor care au participat la proiectul „Drumul Unirii “ (cu posibilitatea de plimbare în Muzeul Satului)
Locaţia: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 10.00 – 18.00  Târg de promovare „Bun de Maramureș”, ediția a II a
Locația: Muzeul Satului Baia Mare
Organizator: Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Partener: Municipiul Baia Mare

Ora 12.00 – 17.00  Festival-concurs „Mândru-i danțu pe la noi”, ediția a IX a
Locația: Căminul Cultural Recea
Organizator: Primăria Recea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 12.00 Festivalul Portului și Dansului Popular „Vatra Chioreană”
Locație: Școala din Valea Chioarului
Organizator: Primăria Valea Chioarului

12.00 – 15.00 Hai la Soare!
Observații astronomice asupra Soarelui (în funcție de condițiile meteo)
Locația: Piata Millenium Centrul Vechi
Organizator: Complexul Astronomic Baia Mare
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare
    
Ora 12.00 – 19.00 Capodopere muzeale ale artei băimărene. Achiziții și restaurări 2008-2018
Expoziția temporară tematică.
Locaţia:  Complexul expozițional și de ateliere «Colonia Pictorilor – GALERIA HOLLÓSY»,
Organizator: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»
Parteneri: Filiala Baia Mare a U.A.P.R.,Consiliul Județean Maramureș, Municipiul și Consiliul Local Baia Mare

Ora 14.00 Oamenii mari care au făcut România Mare
Difuzare film istoric documentar dr. Vasile Lucaciu- Patriotul din Şişeşti
Locația: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Organizator: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş
Partener: Consiliul Județean Maramureș

Ora 14.30 Concert aniversar 130 de ani de activitate a Corului „Glasul Chioarului”  din Șomcuta Mare
Locație: Casa de Cultură din Șomcuta Mare
Organizator: Primăria Şomcuta Mare
Ora 16.00 Regal Folcloric „Maramureșu Răsună”
Invitați: Orchestra Națională Lăutaii din Chișinău- dirijor maestrul Nicolae Botgros, Florentina și Petre Giurgi, Mariana Deac, Cristian Pomohaci, Andreea Ghițiu, Larisa Uță, Ioana Pricop, Ionuț Sima, Cecilia Bozga, Ghiță Breban, Ansamblul Folcloric Național Transilvania
Locația: Scena amplasată în centrul vechi al Municipiului Baia Mare
Organizator: Ansamblul Folcloric Național Transilvania
Partener: Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare

Notă: Acest program poate suferi modificări

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2020  -  powered by DSdata