The Best bookmaker bet365 Bonus

O delegație a județului Maramureș prezentă în Panevezys, la celebrarea centenarului independenței Lituaniei


Lituania sărbătorește anul acesta 100 de ani de la declararea independenței țării. Cu 100 de ani în urmă, în 16 februarie, a fost semnat Actul de Independență al Lituaniei, restabilindu-se statul independent, bazat pe principii  democratice. În 11 martie 1990 a avut loc restaurarea statului independent Lituania, după desprinderea din fosta URSS. La ceas aniversar, municipalitatea Panevezys a invitat partenerii înfrățiți din Germania, Bulgaria, Georgia și România, pentru a sărbători împreună independența țării. Astfel, au avut loc activități care au pus în valoare istoria și determinarea poporului lituanian de a lupta pentru libertate și pentru câștigarea unui loc demn între statele Europei.
În cadrul ceremoniei a fost prezentată o scrisoare care a materializat gândurile copiilor din Panevezys cu ocazia centenarului independenței, s-a înălțat steagul Lituaniei în acordurile imnului de stat, intonat de corul bărbătesc din Georgia, iar, la final, oaspeții din orașele și județele înfrățite au adresat cuvinte de felicitare municipalității și locuitorilor din Panevezys.

Reprezentantul județului Maramureș, consilierul județean Anton Rohian a vorbit, în discursul său, despre asemănările dintre Maramureș și Panevezys, dar și dintre România și Lituania, ambele țări sărbătorind, în 2018, 100 de ani de la Centenarul Marii Uniri, respectiv 100 de ani de la obținerea independenței. Evenimentele dedicate Centenarului Lituaniei au cuprins și un spectacol oferit de corul bărbătesc din Georgia, dar și un musical reprezentând un moment din istoria Lituaniei.
Cu ocazia acestei vizite, gazdele au prezentat oaspeților Studioul de obiecte de artă din sticlă GLASSREMIS, dar și Galeriile de Artă și Pavilionul de Ceramică din Panevezys. Anual, aici se organizează un simpozion de creație la care sunt invitați artiști ceramiști din întreaga lume, la una din edițiile anterioare fiind invitați și artiști din România. În urma discuțiilor purtate, reprezentanții Maramureșului și-au exprimat dorința de a găsi parteneri de afaceri în cadrul celor două instituții vizitate.
De asemenea, în urma discuțiilor avute cu primarul orașului Lünen, din Germania, oraș înfrățit cu Panevezys, s-a stabilit demararea unor relații de colaborare și înfrățire cu un oraș din Maramureș, care va fi selectat în urma identificării unor caracteristici comune.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro