The Best bookmaker bet365 Bonus

1.200.000 de angajați cu salariul minim vor avea veniturile majorate cu 9,1%


Consilierul județean PSD, Călin Ștefan Pop a declarat că, odată cu aplicarea noului sistem de impozitare al salariilor, 1.200.000 de angajați cu salariul minim vor avea o creștere salariului de 9,1%. În același timp, cresc cu 7,1% pensiile a 250.000 pensionari cu pensia mai mare de 2.000 lei. De la 1 iulie 2018, pensiile minime garantate cresc cu 23%, de la 520 lei, la 640 lei, pentru un milion de pensionari. Va crește și punctul de pensie cu 10%, de la 1.000 lei la 1.100 lei, pentru 5 milioane de pensionari. Tot pentru anul 2018 se arată o creștere cu 7,1% în ceea ce privește veniturile a milioane de români care obțin bani din dobânzi, chirii, pensii mai mari de 2.000 lei, agricultură, investiții pe bursă, PFA-uri, activități independente, arende.
”Rămân 9 miliarde de lei disponibili în buget pentru spitale, școli, drumuri, medicamente, ca urmare a reducerii deficitului bugetului de pensii, iar deficitul scade de la 13,5 miliarde lei în 2017, la 4,6 în 2018.

Un fapt extrem de important este acela că vor crește cu 20% pensiile celor care sunt astăzi în activitate, ca urmare a creșterii contribuțiilor lor pentru fondul de pensii și ca urmare a trecerii la principiul contributivității în noua Legea a pensiilor. Totodată, se reduc sumele rămase necheltuite în fiecare an la nivelul autorităților locale, iar acești bani sunt reintroduși în economie unde vor genera creștere economică și venituri mai mari la bugetul de stat”, a precizat consilierul județean PSD, Călin Ștefan Pop.
Alesul județean a arătat că se iau măsuri dure pentru împiedicarea exportării profiturilor de către grupurile multinaționale. ”Cine face afaceri și obține profit în România trebuie să plătească taxe în România. Se iau măsuri severe și împotriva celor care fac contrabandă cu alcool și tutun, prin faptul că li se confiscă mijlocul de transport implicat în contrabandă. Pe de altă parte, sunt protejate firmele corecte, în cazul în care o altă firmă din lanțul de TVA a făcut evaziune. Cei corecți nu mai sunt puși sub urmărire penală și nu li se mai sechestrează conturile. Sunt cercetați doar cei pentru care există probe materiale că erau în legătură cu firma evazionistă. În cea ce-i privește pe cei cu cu activități independente, aceștia nu mai plătesc contribuții la nivelul tuturor veniturilor obținute. Obligația de plată a contribuțiilor sociale se va calcula la nivelul salariului minim (dar vor putea opta să contribuie la pensie peste acest nivel). Peste 450.000 de firme cu cifra de afaceri sub 1 milion euro vor plăti un impozit de doar 1% pe cifra de afaceri, față de 16% cât plătesc în prezent”, a conchis consilierul PSD Călin Pop.
Prin toate aceste măsuri se diminuează birocrația și scade numărul de contribuții de la nouă la trei, ceea ce înseamnă că fi șase ordine de plată mai puțin în fiecare lună.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata