The Best bookmaker bet365 Bonus

Copii din programele Hope and Homes for Children au învățat să schieze și să patineze de Ziua Internațională a Zăpezii


În 15 și 16 ianuarie, 46 de copii din casele de tip familial ale Fundaţiei Hope and Homes for Children s-au bucurat de zăpadă și frig și au făcut cunoștință cu sporturile de iarnă în cadrul celei de-a șasea ediții a evenimentului TuSport Snow Day - Ziua Internațională a Zăpezii, organizat de TuSport, sub egida Federației Internaționale de Schi. Copiii au învățat să schieze și s-au dat cu săniuța pe pârtia Icoana din Cavnic (județul Maramureș) și au patinat pe patinoarul din centrul orașului Baia Mare.
Distracția celor mici a ținut două zile. În prima zi, 15 ianuarie, pe pârtia Icoana din Cavnic, 24 de copii și tineri din casele de tip familial din Ardusat, Sălsig și din casa ”Alba Iulia 25” s-au familiarizat cu schiurile sub îndrumarea instructorilor.

Odată ce au învățat pozițiile și mișcările specifice sportului, schiorii începători s-au bucurat de câteva ore de distracție pe pârtie. Alții, s-au dat cu sania. La final, obosiți, dar fericiți, au spus că își doresc să repete experiența cât mai curând.
În 16 ianuarie, a fost rândul altor copii să se distreze, de data aceasta la patinoarul din Centrul Vechi al orașului Baia Mare. 22 de copii și tineri din casele de tip familial ”Dealul Florilor”, ”Cehov” și ”Griviței 37” au încălțat patinele și au alunecat pe gheață, unii dintre ei pentru prima dată. Cu toții s-au bucurat de timpul petrecut împreună și și-au arătat unii altora cât de bine patinează în ciuda frigului și a micilor stângăcii, inevitabilae pentru început.
”Copiii din familiile obișnuite se bucură iarna de zăpadă, de sanie, de patine și de schiuri. Pentru că vrem să oferim copiilor fără o familie a lor o copilărie frumoasă, credem că bucuria iernii și a zăpezii li se cuvine și lor în aceeași măsură. Suntem alături de ei, pregătindu-i de viață și prin sport, iar pârtia și patinoarul sunt locuri în care interacționează direct cu alți copii și se pot juca împreună cu ei. Amintirile lor frumoase sunt legate acum și de drumețiile și activitățile în aer liber, la fel ca pentru orice copil” - Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children Europa Centrală și de Sud.
”Prin parteneriatul cu Hope and Homes for Children, pe care ni-l dorim de lungă durată, vrem să oferim ocazia și copiilor mai puțin norocoși să se familiarizeze cu activitățile sportive, de iarnă și de vară, și să petreacă timp în natură. Aceste experiențe și amintiri sunt foarte prețioase atât pentru ei, cât și pentru noi, deoarece și noi ne bucurăm că putem fi alături de ei” – Bogdan Tudor, TuSport.   
La final, toți copiii au primit diplome și pachețele cu dulciuri din partea echipei TuSport. Transportul copiilor din casele de tip familial a fost asigurat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș, Hope and Homes for Children și Aeroportul Internațional Baia Mare, care a pus la dispoziție un microbus.
TuSport Snow Day este parte integrantă a campaniei internaționale “World Snow Day”, propusă de Federația Internațională de Schi. Ediție din 2016 a acestui eveniment a adunat un număr de 586.000 de participanți la cele 645 de evenimente organizate în 45 de țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Acesta este cel mai mare eveniment, de o singură zi, destinat sporturilor de iarnă, de pe mapamond. Obiectivele Zilei Internaționale a Zăpezii sunt atragerea copiilor spre practicarea sporturilor de iarnă (schi alpin, snowboarding, patinaj), promovarea sănătății prin practicarea sporturilor de iarnă, atragerea părinților înactivități fizice alături de copii, dar și conștientizarea asupra necesității protejării mediului.


Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiți în regim de urgență şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la http://www.hhc.ro/.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro