Alimentația este unul dintre factorii cheie pentru un organism sănătos și un sistem imunitar puternic

  • Tipărire


Revenirea la activitățile obișnuite după o perioadă de concediu și acomodarea cu noul ritm de lucru, tendința de a face mai puțină mișcare și poate chiar mici modificări la nivelul dietei din cauza programului încărcat, sunt doar câteva dintre schimbările prin care organismul nostru trece în această perioadă.
Odată cu noul anotimp care bate la ușă, este important să acordăm atenție alimentației noastre și să includem în dietă alimente care să împiedice formarea colesterolului rău (LDL) prin creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).
„Formarea colesterolului rău, de tip LDL, poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ.

O dietă bazată pe un consum ridicat de fibre și care să includă alimente bogate în antioxidanți, nutrienți, vitaminele B și C poate contribui la creșterea nivelului de colesterol bun din sânge. Acest tip de colesterol, HDL, spre deosebire de cel menționat anterior, are un rol benefic pentru organism, reușind să absoarbă excesul de colesterol din țesuturi și celule și să îl transporte la nivelul ficatului, de unde este ulterior eliminat din organism. Colesterolul de tip LDL mărit poate reprezenta, printre altele, un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
 
O dietă echilibrată ne ajută să ne acomodăm mai ușor cu ritmul normal de după vară, iar hidratarea joacă și ea un rol esențial. Datorită ingredientelor naturale din care este fabricată, berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos, atunci când este consumată cu moderație (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați). Totodată, conținutul său de antioxidanți și fibre solubile fac din bere un posibil aliat al organismului în lupta cu colesterolul. Antioxidanții prezenți în bere au ca sursă ingredientele naturale din care este fabricată, precum cerealele și hameiul, ce pot crește nivelul de colesterol HDL, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău.


http://www.beresanatatenutritie.ro/biroul-de-presa/newsletter/newsletter-43.aspx