The Best bookmaker bet365 Bonus

Întâlnire privind siguranța în școli


Vineri, 31 martie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc o întâlnire cu tema “Analiza acțiunilor desfășurate privind implementarea la nivel județean a Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ pe trimestrul I 2017”. Întâlnirea a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean, iar la ea au mai participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ai Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi “Pintea Viteazul” Maramureș, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș și ai Asociației comunelor.

Ana Moldovan, ispector școlar general, a arătat că la 24 de unități școlare lipsesc împrejmuirile, iar majoritatea unităților școlare din mediul rural nu au sisteme de pază. De asemenea, sunt probleme în ceea ce privește iluminatul pe timpul nopții. În primul trimestru al acestui an, au fost raportate 5 infracțiuni comise în școli, respectiv două furturi și 3 lovituri și alte violențe. Dintre acestea, 4 s-au petrecut în mediul urban și doar una în mediul rural. În concluzie, infracționalitatea în mediul școlar nu a fost ridicată.

Reprezentantul IPJ Maramureș a solicitat un program al ședințelor cu părinții, pentru ca polițiștii să poată participa și ei, în scopul informării părinților, pentru prevenirea unor evenimente nedorite. IJJ Maramureș a desfășurat, în primul trimestru, 12 acțiuni pentru combaterea absenteismului, cu precădere în Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș. Reprezentantul ISU Maramureș a declarat că 3 unități de învățământ au obținut recent autorizația de securitate la incendiu (zona Ocna Șugatag și Groșii Țibleșului).

Subprefectul Gavriș Ardelean a apreciat colaborarea dintre ISJ și unitățile școlare, pe de o parte, și IPJ, IJJ, ISU și Poliția Locală pe de altă parte drept benefică, astfel explicându-se numărul mic de incidente din primul trimestru. De asemenea, Gavriș Ardelean a promis că va sprijini instituțiile de învățământ în demersul lor de a solicita fonduri pentru împrejmuiri, întrucât siguranța elevilor în incinta școlii este extrem de importantă.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro