The Best bookmaker bet365 Bonus

PESTE 2800 DE PARTICIPANȚI LA PLANETARIU DE NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR


Complexul Astronomic Baia Mare a fost, ieri – 21 mai 2016, aproape copleșit de numărul doritorilor de a participa la programul pregătit de Noaptea Muzeelor. Peste 2800 de vizitatori au trecut pragul instituției noastre în intervalul orar 18.00 – 02.00, programul fiind prelungit până târziu în noapte, pentru a ne bucura împreună de spectacolul planetelor. Vedeta serii a fost o lunetă – similară ca și putere, cu luneta prin care Galileo Galilei – părintele astronomiei observaționale și al științei moderne a realizat acum peste patru secole primele observații asupra petelor solare, asupra munților și craterelor lunare, asupra sateliților jovieni, asupra fazelor planetei Venus, asupra inelelor lui Saturn, schimbând pentru totdeauna perspectiva omului asupra sistemului solar și a Universului.

Activitățile creative și recreative, vizitarea expoziției de machete tridimensionale ”Sistemul Solar”, joaca de-a planetele, animațiile tematice pline de haz, experimentarea cu ochelari a expoziției ”Cerul în Mâinile Tale”, participarea la spectacolele de planetariu speciale oferite gratuit cu această ocazie, filmele documentare tematice pentru cei mari, observațiile astronomice cu patru, cinci telescoape fixate la un moment dat – și multe alte atracții – au animat într-un mod extrem de plăcut clădirea și curtea planetariului.

Mulțumim pentru asistența acordată derulării circuitului băimărean echipei NOPȚII MUZEELOR ROMÂNIA, care au realizat în acest an o organizare excepțională, boardului de proiect al Băii Mari – Capitală Culturală 2021 – care au furnizat voluntari ce au facilitat contactul cu publicul, Palatului Copiilor Baia Mare – dlui. Prof. Pop Vasile – care împreună cu grupa de studiu de la cercul de fizica aplicată și astronomie au furnizat un background important pentru activitățile educaționale și cele observaționale, dlui. Prof. Lucian Stoian de la Centru de Excelență în Astronomie de la Colegiul Vasile Lucaciu, care au oferit un important sprijin logistic și informațional componentei de observații astronomice. Nu în ultimul rând – mulțumim tuturor participanților! Reamintim – Complexul Astronomic Baia Mare este deschis în fiecare zi, de marți și până duminică, între orele: 9.00 – 15.00.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro