The Best bookmaker bet365 Bonus

Întâlnirea trimestrială privind siguranța în școli, la Palatul Administrativ


Miercuri, 9 decembrie,  la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc ședința trimestrială privind siguranța în școli. La eveniment au participat subprefectul Alexandru Bondrea, reprezentanți ai Serviciului Afaceri Europene, Dezvoltare Economică și Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate – Instituția Prefectului Maramureș, ai Consiliului Județean Maramureș, ai Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Tema întâlnirii a fost analiza acțiunilor desfășurate privind  implementarea la nivel județean a Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adicente unităților de învățământ pe trimestrul IV - 2015.

În județul Maramureș există 617 unități de învățământ preuniversitar: 305 grădinițe (11 în mediul urban, 194  mediul rural), 260 de școli gimnaziale (102 urban, 158 rural) și 52 licee (45 urban, 7 rural). Există spații unde funcționează mai multe categorii de unități de învățământ, în număr de 466. Numărul instituțiilor de învățământ preuniversitar asigurate cu pază este de 96 (20% din total): 82 cu pază proprie, 4 pază prin societăți specializate, 10 cu pază mixtă. 249 unități de învățământ preuniversitar (53,4%) sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (cu 68 de unități mai mult decât la sfârșitul anului școlar precedent). În ceea ce privește asigurarea măsurilor de siguranță, 61 unități nu au gard împrejmuitor, 95 sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, 34 se află într-o zonă periferică/izolată. De la începutul anului școlar și până în prezent, în incinta unităților de învățământ preuniversitar din județ s-au semnalat 22 de infracțiuni. Dintre acestea, 6 au fost comise în mediul rural. Dintre cele 22 de infracțiuni, 14 au fost furturi, 6 au fost loviri sau alte violențe, iar două au fost fapte privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
În perioada septembrie – octombrie, polițiștii maramureșeni au desfășurat 168 acțiuni preventive: 42 pentru prevenirea absenteismului școlar, 88 pentru respectarea regimului circulației rutiere și 38 de alte acțiuni. Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii din cadrul IPJ Maramureș au participat la 177 ședințe cu cadrele didactice și cu părinții și la 163 întâlniri cu elevii în cadrul orelor de curs.
În perioada 14 septembrie – 30 noiembrie 2015, IJJ Maramureș a desfășurat 28 de acțiuni comune cu reprezentanții instituțiilor de învățământ pentru combaterea absenteismului școlar, în Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa, Fărcașa și Târgu Lăpuș, fiind surprinși și sancționați 184 de elevi care absentau de la cursuri și în petreceau timpul în preajma școlilor sau în localurile din zonă. Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației au sesizat  jandarmii privitor la două fapte de natură penală săvârșite de doi elevi ai instituției (Legea 126/1995, articole pirotehnice). S-au desfășurat 15 activități preventiv-educative în instituții de învățământ preuniversitar din Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Fărcașa. IJJ Maramureș a instituit unele măsuri specifice de ordine și siguranță publică la trei instituții de învățământ preuniversitar: Școala Gimnazială «Petre Dulfu», Liceul Teoretic «Emil Racoviță» (Baia Mare) și Școala Gimnazială nr. 2 (Sighetu Marmației).
Printre concluziile întâlnirii s-a numărat decizia de a apela la Comisia de circulație din cadrul Primăriei Baia Mare, cu scopul de a crește măsurile de siguranță din preajma Liceului de Arte din Baia Mare (marcarea unei noi treceri de pietoni, montarea unui indicator pentru reducerea vitezei).

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro