The Best bookmaker bet365 Bonus

Tarifele notariale pentru darea în plată, tăiate la jumătate


Încă o veste bună pentru debitorii care vor să dea în plată casele luate prin credite ipotecare în ultimii ani. După ce, la jumătatea acestui an, Executivul a decis că aceștia vor fi scutiți de plata impozitului pentru transferul de proprietate la prima procedură de dare în plată, acum Ministerul Justiției vine cu o facilitate.
Printr-un proiect de ordin, Ministerul Justiției ar putea decide ca românii care dau în plată să beneficieze de reducerea la jumătate pentru tarifele notariale. Acest proiect este în dezbatere publică până în 11 august.
„Se reduc cu 50% onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată încheiate în condiţiile Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 330 din 28 aprilie 2016”, se arată în proiectul de ordin.


50% nu este de ajuns

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat Ministerului Justiției ca aceste tarife notariale să fie diminuate cu 90%, dar nu au primit nici un răspuns. „Am cerut ca tarifele notariale să scadă cu 90% pentru că, totuși, este vorba de niște cazuri sociale, de români care au nevoie de ajutor și nu au de unde să mai cheltuiască atâția bani”, a declarat pentru Libertatea, Alin Iacob, președintele AURSF.

Ca să vă faceți o idee, pentru un credit de 100.000 de franci elvețieni, aceste tarife notariale ajung să fie 4.000 de lei. O tăiere de 50%, tot l-ar lăsa pe cel care dă în plată cu o factură de 2.000 de lei, bani care atunci când te afli în imposibilitate de plată oricum sunt foarte mulți. Diminuarea cu 90% a acestor tarife i-ar lăsa debitorului un rest de plată de 400 de lei.

Aceste taxe se calculează în prezent la soldul creditului, în majoritatea cazurilor mult mai mare decât valoarea actuală de piață a imobilelor, mai ales că majoritatea celor care dau în plată au cumpărat locuințele la prețuri extrem de mari, creditele pentru acestea fiind și ele mari.

http://www.libertatea.ro/stiri/taxele-pentru-darea-plata-taiate-la-jumatate-1560805

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro