The Best bookmaker bet365 Bonus

Autoritățile județene vor transmite Guvernului un raport cu locuințele din Maramureș afectate de furtună


Instituția Prefectului Județul Maramureș, alături de Consiliul Județean Maramureș au evaluat pagubele produse de fenomenele metereologice periculoase care au afectat, duminică după-amiaza, mare parte din teritoriul județului. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat act de calamitățile produse la obiective din patrimoniul și administrarea instituțiilor publice ale autorităților administrației publice locale, iar prin dispoziția președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, o comisie a fost constituită pentru a evalua pagubele înregistrate la imobilele aflate în subordinea instituției județene. S-au semnalat probleme la următoarele instituții: Palatul Administrativ, Muzeul de Etnografie și Artă Populară, Muzeul de Artă ”Centrul Artistic” Baia Mare, Centrul Militar Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Școala Gimnazială cu nevoi speciale Baia Mare, dar și pe drumurile județene.


Un prim raport operativ cu pagubele înregistrate la nivelul județului Maramureș a fost transmis Ministerului Afacerilor Interne de către prefectul județului, Vasile Moldovan, încă din seara zilei de luni, 18 septembrie 2017. În continuare, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au procedat la constituirea, prin ordin al prefectului, a comisiei de evaluare a pagubelor și deplasarea acesteia în teritoriu, în vederea întocmirii hotârârii de guvern pentru alocarea fondurilor de intervenție pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase în județul Maramureș.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că, în zilele următoare, către Guvernul României va fi transmis un nou raport privind alte categorii de populație unde în urma furtunii s-au înregistrat calamități, făcând referire în special la locuințele private. Șeful administrației județene lansează un apel către primarii din județ să procedeze, în cel mai scurt timp, la evaluarea pagubelor în localitățile pe care le administrează, iar raportul să fie trimis către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

Gabriel Zetea: Fac un apel către primării să finalizeze și să transmită către ISU Maramureș raportul privind pagubele din fiecare localitate

”Fac un apel către toate primăriile din județ, respectiv către primarii din fiecare localitate care a avut de suferit în urma furtunii de duminică seara. Sunt primari cu care am discutat și telefonic și pe care îi rog ca, în cel mai scurt timp posibil, alături de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență să finalizeze evaluarea pagubelor produse în gospodăriile maramureșenilor. Este imperativ ca astăzi, cel târziu mâine dimineață, situațiile să fie transmise către ISU Maramureș, pentru ca apoi Instituția Prefectului și Consiliul Județean să poată înainta proiectele de Hotărâri de Guvern, pentru despăgubiri. Am văzut poziția primului ministru, Mihai Tudose, prin care ni s-a transmis că Guvernul este dispus să despăgubească fiecare gospodărie calamitată într-un termen extrem de scurt. Dacă în anii trecuți despăgubirile veneau după ani de zile, astăzi vorbim de un termen de câteva zile în care Guvernul este dispus să intervină și să aloce efectiv banii necesari reabilitării sau refacerii locuințelor afectate de furtună.
Fac un apel către fiecare cetățean a cărui gospodărie a fost calamitată ca, în situația în care nu a sesizat încă primăria, să facă acest lucru în cel mai scurt timp, pentru a putea fi cuprins în aceste raportări oficiale transmise Guvernului. Dacă nu a fost contactat încă de către autorități, este dreptul său să se prezinte la primăria din localitatea în care domiciliază și să sesizeze autoritățile locale”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro